Artisti: Kiss

Millaisessa iskussa Kiss on näin viimeisen Suomen-keikkansa alla? Sweden Rock Festivalilta tallennetut videot sen paljastavat

Kiss esiintyy tänään (9.8.) Hyvinkään Rockfesteillä osana End of the Road -jäähyväiskiertuettaan. Konserttiin voi valmistautua tarkastelemalla videokuvaa yhtyeen toissailtaisista otteista Sweden Rock Festivaleilla. Eiköhän tämäniltainen keikka tule noudattelemaan ainakin tuotantoarvojensa puolesta nyt nähtäviä linjoja.

Ex-kitaristi huolissaan Kissin jäähyväiskiertueen kulusta: ”Surullista, etteivät he saaneet myytyä Madison Square Gardenia loppuun”

Entisen Kiss-kitaristi Ace Frehleyn sekä yhtyeen nokkamiesten Gene Simmonsin ja Paul Stanleyn välit ovat olleet vuosien varrella vähintäänkin tulenarat. Riitoja on aloitettu ja ratkottu niin haastatteluissa, elämäkertojen sivuilla kuin kesken kiertueidenkin, eivätkä miekkoset ole mahtuneet samaan kokoonpanoon sitten vuosituhannen vaihteen jälkeen.

Entinen Kiss-kitaristi Ace Frehley kamppailee avaruusolentoja vastaan tuoreella videolla

Mutä puuhaa Ace Frehley nykyään? Kaipaa mukaan Kissin jäähyväiskiertueelle, enimmäkseen, mutta ahkeroi kitaristi myös soolouransa parissa. Frehley julkaisi juuri uuden Mission to Mars -musiikkivideon, jonka animaatiot ovat Christopher Fequieren käsialaa. Katso tuotos yläpuolelta.

”Kiss ei pysy kuvioissa pitkään” – Gene Simmons muistaa edelleen murskaavan keikka-arvion vuodelta 1974

Seattle Daily Timesin kriitikko Patrick MacDonald on varmaan saanut kuulla parikin kertaa vuonna 1974 kirjoittamastaan keikka-arviosta. Tuolloin MacDonald vieraili Kiss-yhtyeen konsertissa Paramount Northwest -teatterissa, eikä toimittaja liiemmin arvostanut näkemäänsä. Hän kirjoitti lehteen konserttiarvion, jonka Kiss painoi mieleensä ikuisiksi ajoiksi.