Rockin historian yhden suurimman ja kauneimman aktin ura tulee päättymään uikutukseen, povaa Deep Purple -kosketinsoittaja

Rex Features/FranckPatrick/Action Press/Shutterstock/All Over Press

Deep Purple -kosketinsoittaja Don Airey ennustaa yhtyeen tarun päättyvän uikutukseen vielä yhden ”kunniakierroksen” päätteeksi.

Orkesteri aloitti jäähyväiskiertueeksi mainitun turneen vuonna 2017, vaikkakin jäsenistö on myöhemmin esittänyt näkemyksiä, joiden mukaan . Pandemia-ajan rocklegenda käytti joka tapauksessa hyödyksi äänittämällä Turning to Crime -coverlevyn.

”Kun on muusikkona bändissä, sitä luulee hallitsevansa tilanteen, mutta ei sitä oikeasti hallitse”, Airey sanoo Rolling Stonen tuoreessa haastattelussa. ”Bisnes hallitsee sinua. Tietysti sitten promoottoreilta ja agenteilta tuli bändiä kohtaan niin paljon kysyntää, että sanoimme ’Ok, vedämme vielä yhden vuoden’ … En voi sanoa varmaksi, mutta toivon mukaan mikäli asiat menevät tänä vuonna parempaan suuntaan, voisimme tehdä kunniakierroksen. Veikkaan sen kestävän yli vuoden.”

Aireyltä kysyttiin myös, millaiseksi hän kuvittelee hetken, jolloin hän ”kävelee lavalta kaiken päätteeksi”.

”Mieleeni tulevat T. S. Eliotin sanat: ’Näin bändin taru päättyy. Ei räjähdykseen vaan uikutukseen.’ Arvelen, että emme tule tietämään sen olevan viimeinen keikka”, Airey pohdiskelee. ”Meillä ei tule olemaan hajuakaan siitä, että tämä tulee olemaan viimeinen veto. Niin se tulee päättymään. Se ei tule olemaan mikään iso tapaus. … Pidän siitä mitä Buddy Guy sanoi. ’Muusikot eivät jää eläkkeelle. He kupsahtavat.’ Sitä kuvittelee olevansa puutarhassa ja pomputtavansa lapsenlapsia polvellaan, mutta soittaminen ja rundaaminen on osa verenkiertoa. Se on addiktio. Toivon soittavani vielä ainakin hetken verran.”