Scorpions-kitaristi paljastaa yhtyeen pitkäikäisyyden salaisuuden – ja se onkin melko yksinkertainen

7.7.2024 21:37

Scorpions-kitaristi Matthias Jabs paljasti hiljattaisessa Graspop Metal Meetingin haastattelussa salaisuuden vuonna 1965 perustetun yhtyeen pitkäikäisyyden takana.

”Öh, emme tiedä koska lopettaa”, Jabs tokaisee. ”Yritimme kyllä. Julkistimme vuonna 2010 viimeisen kiertueen, mikä kesti vain kaksi ja puoli vuotta. Ja sen jälkeen kukaan ei halunnut päästää meistä irti, mikä oli toki mukavaa. Promoottorit ympäri maailmaa sanoivat, että ’ette voi jättää meitä nyt.’ Ja erityisesti fanit sanoivat: ’Scorpions, älkää lopettako.'”

”Siitä on 12 vuotta”, Jabs jatkaa. ”Meillä on todella hauskaa ja tänä vuonna on Love At First Stingin juhlavuosi, uusi ja mahtava show. Odotamme innolla jo ensi vuotta, jolle olemme suunnitelleet uusia juttuja kuten synttärijuhlia Scorpionsin ja ystävien kanssa, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon.”

Jabs kommentoi myös, mikä merkitys uudella musiikilla on veteraaniyhtyeelle. Scorpionsin tuorein albumi on vuonna 2022 julkaistu Rock Believer.

”On aina hyvä olla tuoretta kappalemateriaalia mukana kun lähtee tien päälle, sillä meidän täytyy joka tapauksessa soittaa kaikki hitit kerta toisensa jälkeen”, Jabs sanoo. ”Emme voisi kiertää ilman niitä. Mutta meidän, ja fanienkin, kannalta on mukavaa kuulla yksi tai useampi uusi biisi. Rock Believer -kiertueella aloitimme viidellä tai kuudella sen levyn biisillä. Nyt Love at First Stingin juhlarundilla keskitymme enemmän noihin biiseihin ja jätämme muutaman Rock Believer -viisun soittamatta. Se on meidänkin etujemme mukaista — pysyä luovana ja soittaa jotain uutta.”

Lisää luettavaa