Artisti: Scorpions

Yksi unelma on rikki – Wind of Change on ”menettänyt merkityksensä”, sanoo Scorpionsin Klaus Meine

Klassikkoslovari Wind of Change syntyi huomattavasti toiveikkaampina aikoina. Vuoden 1991 jättihitti sai alkunsa, kun Scorpions esiintyi vuosina 1988 ja 1989 Moskovassa kylmän sodan loppumetreillä, ja länsisaksalainen yhtye sai venäläisiltä lämpimän vastaanoton. Tilanteessa oli todella muutoksen tuntua: rautaesirippu alkoi murtua idän ja lännen väliltä, ja Saksalla ja Neuvostoliitolla oli vielä erityisen paljon keskinäistä kaunaa toisen maailmansodan ajoilta.

Kaikkien pikkuveljen vihaisten kommenttien jälkeen Scorpionsin Rudolf Schenker pysyy tyynenä: ”Rakastan veljeäni”

Scorpionsin taivalta on jo vuosikaudet varjostanut veljessota Rudolf ja Michael Schenkerin välillä. Tai tarkemmin ottaen sota on vaikuttanut varsin yksipuoliselta: Scorpionsissa vuosina 1969–73 ja 1978–79 soittanut Michael Schenker, joka nousi Saksan suureksi kitarasankariksi UFO-pestinsä myötä 1970-luvulla, on haukkunut isoveljensä Rudolfin pataluhaksi ties kuinka monissa haastatteluissa. Sanankäänteet ovat olleet viiltäviä.

Scorpions iskee jälleen – unelmoikaa ja pysykää uskollisina itsellenne, Saksan rockhirmu julistaa

Scorpionsin Rock Believer -albumi tuli julki tällä viikolla, ja julkaisua juhlistettiin myös uudella musiikkivideolla. Ikämiessarjaan sujuvasti siirtynyt yhtye teki videon elämänviisauksia latelevaan When You Know (Where You Come From) -slovariin, ja asiaahan Klaus Meine tuossa haastaa: ”Just be true to yourself, it’s your life”, Meine evästää kuulijoita useaan otteeseen.