Siinä oli klubiyleisöllä ihmettelemistä, kun alkuperäinen R.E.M. -kokoonpano nousi samalle lavalle 17 vuoden tauon jälkeen

9.2.2024 21:53

Yhdysvaltalainen R.E.M. laittoi pillit virallisesti pussiin vuonna 2011, eikä yhtyeen nimissä ole sittemmin soiteltu virallisia keikkoja sen enempää kuin äänitelty uutta musiikkiakaan. Siitä, kun yhtyeen neljä alkuperäisjäsentä nähtiin samalla lavalla, on ehtinyt vierähtää vieläkin pidempään. Rumpali Bill Berry poistui kokoonpanosta aivovaltimon pullistuman jäljiltä vuonna 1997 ja nousi viimeksi estradille muun yhtyeen kanssa Rock And Roll Hall Of Fame -gaalassa kymmenen vuotta myöhemmin.

Torstai-ilta bändin kotikaupungissa Georgian Athensissa katkaisi kuitenkin viimein tämän putken.

Kävi näet niin, että näyttelijä Michael Shannon ja muusikko Jason Narducy, jotka kiertävät parhaillaan ympäri Yhdysvaltoja esittämässä R.E.M. -debyytti Murmuria kokonaisuudessaan eri klubeilla, piipahtivat torstaina Athensin 40 Watt Clubissa. Tämän esiintymisen yhteydessä R.E.M. -nelikko päätyi enemmän tai vähemmän ennalta suunnitellusti lavalle – ja siinäkös sitä oli yleisöllä ihmettelemistä.

Alla kuva- ja videomateriaalia yhteenpaluusta.

Lisää luettavaa