”Surkein näkemäni kitaristi” – Johnny Deppin tie rokkariksi oli hyvin kivikkoinen, muistelee Guns N’ Rosesin ja Mötley Crüen löytänyt Tom Zutaut

Karismaa Deppillä kuitenkin oli jo tuolloin, Zutaut toteaa.
15.4.2024 20:20

Näyttelijä Johnny Depp, jonka tunnetuimpiin rooleihin lukeutuvat muun muassa merirosvokapteeni Jack Sparrow, Saksikäsi-Edward, Hullu Hatuntekijä sekä Raoul Duke Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa -elokuvasta, on viime vuosina tullut tunnetuksi myös muusikkona, joka perusti vuonna 2015 Alice Cooperin ja Aerosmithin Joe Perryn kanssa Hollywood Vampires -yhtyeen ja on soittanut muun muassa Oasiksen, Iggy Popin, Marilyn Mansonin ja Aerosmithin levyillä. Deppin tie rokkitähdeksi oli kuitenkin pitkä ja hyvin kivinen.

Tuoreessa The x5 -podcastin haastattelussa Geffenillä ja Elektralla työskennellyt manageri ja kykyjenetsijä Tom Zutaut, joka tunnetaan erityisesti Mötley Crüen sekä Guns N’ Rosesin löytämisestä ja näille levytyssopimuksen hoitamisesta, muisteli pitkän uransa vaiheita ja hahmoja, joita tämä on sen uralla kohdallut. Yksi heistä oli Depp, joka ei tehnyt Zutautiin vaikutusta ainakaan soittotaidoillaan.

”Eräs manageriystäväni hehkutti minulle, että hänellä on tämä todella mahtava bändi Jacksonvillestä. Joten menin katsomaan heidän treenejään. He olivat ihan kamalia”, Zutaut lyttää.

”Johnny Depp oli surkein näkemäni kitaristi, mutta hänellä oli todella mieletön karisma. Treenien jälkeen sanoinkin tälle managerille, että kuule, bändillä ei ole mitään mahdollisuuksia, mutta hommaa ihmeessä tälle kaverille agentti ja hoida hänet telkkariin tai leffaan. Tämä kaveri on tähti, mutta nämä biisit ovat surkeita. He ovat surkeita muusikkoja eikä tämä tule etenemään.”

Koska mikään levy-yhtiö ei innostunut Deppin bändistä, päätti Zutautin manageriystävä ottaa tämän neuvosta vaarin ja hommasi Deppille agentin. Muutaman kuukauden päästä Depp päätyi näyttelemään 21 Jump Street -sarjaan, ja loppu onkin historiaa. Musiikkia Depp ei kuitenkaan jättänyt.

”Kymmenen vuotta myöhemmin hänestä oli tullut yksi maailman isoimmista näyttelijöistä. Sain puhelun ja minulle vinkattiin, että ’The Coconut Teaszerissa soittaa tänään eräs bändi, joka on mahtava. ’Heillä on nimekäs kitaristi, mutta en paljasta kuka – tule kuitenkin katsomaan'”, Zutaut muistelee. Kyseessä oli Rock City Angels, jonka kitaristina Depp jonkun aikaa toimi ja joka oli hetken kiinnitettynä Geffenillekin.

”Depp oli… No, hän ei ole maailman mahtavin kitaristi, mutta nyt soitto sujui. Hän oli vihdoin oppinut soittamaan. Ilmeisesti sitä voi vaikka opetella soittamaan kuvauksissa, kun kuvataan muiden näyttelijöiden ottoja ja odottelet tylsistyneenä omaa vuoroasi.”

Lisää luettavaa