Swallow the Sun joutui perumaan jenkkikiertueensa – vastasi epäilijöille nasevasti sosiaalisessa mediassa

On ne kyllä raakaa menoa nuo bändihommat. Swallow the Sun valmistautui lähtemään elokuun lopussa pitkälle kiertueelle, jonka oli määrä ulottua yli kahteenkymmeneen kaupunkiin pitkin Pohjois-Amerikkaa. Rundin muita esiintyjiä olivat Moonspell ja Witherfall, joista varsinkin ensin mainittu on vakiinnuttanut jo kauan sitten asemansa tunnelmallisen metallin taiturina. Vaan nyt kiertueesta voi puhua enää menneessä aikamuodossa, sillä koko kierros on peruttu.

Sekä Moonspell että Swallow the Sun kertovat sosiaalisen median päivityksissään perumisen syyksi logistiset ongelmat. Kun Facebookin kommenttiketjussa joku lukija epäili syyn piilevän ennemmin huonossa lipunmyynnissä, suomalaismuusikot eivät malttaneet olla vastaamatta passiivis-aggressiiviseen sävyyn:

”Kyllä, meistä on hauskaa maksaa järjettömästi rahaa pelkästään työviisumeista ihan vain huomataksemme, että kiertue on mahdoton toteuttaa, koska kaikenlainen pandemian jälkeinen hevonpaska pilaa suunnitelmat. Sen sijaan menetämmekin mahdollisuuden työskennellä, esiintyä, myydä merchandisea ja ennen kaikkea soittaa ihmisten edessä, mikä on kaikkein tärkeintä. Tai voisimmehan me tietysti uida valtameren yli ja hoitaa kiertueen polkupyörillä. Ainakin haikalat saisivat syötävää. Oikeasti emme haluaisi mitään enempää kuin päästä sinne taas niin pian kuin suinkin”, yhtye kirjoittaa noin vapaasti suomennettuna.

Pahuksen harmillinen juttu, toivottavasti uutta yritystä saadaan kasaan mahdollisimman pikaisesti. Katso Swallow the Sunin alkuperäinen päivitys alta: