Tarinoita elämän eri tavoin päähän potkimista ihmisistä – Ennakkokuuntelussa Free Riden Hard Livin’ -albumi

Mukana laulaja-kitaristi Tapani Ollosen biisi biisiltä -kommentit.
22.4.2024 08:12

Torniolainen Free Ride julkaisee tulevana perjantaina 26.4. neljännen pitkäsoittonsa Hard Livin’, joka kuuluu samaan musiikilliseen jatkumoon Peer Güntin, Havana Blackin ja ZZ Topin kanssa eli luvassa on trendeistä tyystin piittaamatonta vanhan liiton classic rockia. Soundi tarjoaa levyn kuunneltavaksi jo nyt ennakkoon ryyditettynä trion laulaja-kitaristi Tapani Ollosen biisi biisiltä -kommenteilla.

Here I Am

– Ensimmäinen sinkkulohkaisu levyltä. Pieniä vaikutteita Tanskan rock-veteraaneilta. Hierottiin tätä sovitusta ehkä eniten kun aateltiin, että tässä ois paras hittipotentiaali, hähää!

Between the Lines

– Nykyajan some-maailman menoa ihmettelevä rokkipläjäys. Vaikka mukana on roikuttava, niin kaikkeen ei kannata aikaansa tuhlata sielläkään…

Lights Go Out

– Ajobiisi tarttuvalla kitarariffillä. Tarinaltaan se on eräänlainen Roadhouse Blues, jossa herrashenkilö pitkän ajopäivän jälkeen pysähtyy tienvarsimotelliin ja päättää ottaa muutaman kylmän ennen unia, mutta päätyykin neuvotteluihin vastakkaisen sukupuolen kanssa illan etenemisen vaihtoehdoista.

Blame & Complain

– Politiikkaa ja rokkia ei saisi sotkea, mutta tän idea lähti Yellowstone-sarjasta, jossa Costner tuumas jossai välissä, että korkeammissa viroissa pärjätäkseen tarvii ainoastaan valittaa ja syyttää muita. Tekstiä ei ny paljon olekkaan. Biisi hieman 70-lukua ja hammondit extrana by Henkka Klingenberg.

Forever You

– Meidän uudempaa aaltoa, vaikka vaikutteet vahvasti jossain 70-luvulla. Vähän iisimpi pläjäys tarttuvalla kertsillä ja hyvillä riffeillä. Ja Henkan hammondit koristelee kakun tässäkin!

I’m Alright

– Nopeampi riffirock-biisi. Välillä vaikka kaikki menee päin p:tä ja kukaan ei kuuntele, niin silti sisulla, alright!

My Rock’n Roll

– Tää kiteyttää tätä rokkibändin lifestyle-asiaa. Alusta loppuun mennään. Nyt on jo reilut 20 vuotta hakattu täällä Härmässä päätä seinään tällaisen musan kanssa, niin ei sitä keskenkään jätetä.

Moonshine Mama

– Vanhan liiton classic rock -riffittelyä ja tarinana kertomus kotipolttoista diilaavasta pimusta. Kuulijalle saattaa tulla mieleen nimiä kuten Mountain ja ZZ Top.

Deeds

– Vähän taas uudempaa sekoitusta No More Tears -levyn ja Pride & Gloryn hengessä. On 16-beat komppia ja järeää riffittelyä melodiakoukkuja unohtamatta.

Hard Livin’

– Levyjemme teeman mukaisesti loppuun iisimpi pala. Täys akkarihomma, kaksi raitaa kitaraa ja laulut. Ihmettelyä maailman menosta, ja siitä että mitähän siitä noille junnuille jää, ku ite keikahtaa tuonne koiranputken kasvualustaksi.

Lisää luettavaa