Toimintarockia kansalle: ensinäytössä helsinkiläisen Dharma Gunsin sähäkkä Life Choices

14.6.2024 09:02

Suomen action rock -kenttä saa lisäystä, kun dandy-punkkareiksi julistautuva Dharma Guns astuu estradille. Orkesteri julkaisi hiljattain debyyttisinglensä Life Choices, ja nyt biisiin on tehty myös video. Katso Marek Sabogalin kuvaama ja Olli Vartiaisen editoima video ylempää.

Dharma Guns syntyi muun muassa Huuto!- ja Turun Romantiikka -bändeistä tutun Peten Leppäsen ympärille. Dharma Guns on ensimmäinen bändi, jossa Pete astuu esiin myös yhtyeen solistina.

Life Choices on sellainen turboahdettu bängeri rokkikesään 2024. Monista muista biiseistä poiketen se syntyi itse asiassa kun bändi oli jo kasassa. Lähetin demon jätkille, kun rumpali Olli oli Meksikossa lomalla ja fiilisteli, että ’Life Choices tosiaan’. Me muut kahlattiin Helsingissä räntäsateessa”, Pete muistelee tiedotteessa.

Dharma Guns sai alkunsa, kun Peten muut yhtyeet pitivät taukoa ja mies istui yksin treenikämpällä demottamassa uusia biisejä. Syntyi ajatus alkaa laulaa itse. Jos hänen yhtyeidensä solistit olivat soololevyjensä kimpussa, miksei sitten hänkin? Pian kasassa oli reilusti toistakymmentä Scandinavian action rockin kalmolta tuoksahtavaa rokkibiisiä.

”Tuntuu, että biisit olivat ehtineet hautua jossain syvällä pitkän aikaa, sillä ne tunkeutuivat ulos todella lyhyen ajan sisään. Demotin biisit yksinäisinä hetkinä treeniksellä kolmen neljän kuukauden aikana. Ja sitten aloin metsästää soittajia. Siinä sivussa syntyi dandy punks -ajatus, jota tavoittelemme ulkoisen habituksemme ja valitsemamme musiikkityylin yhdistelmällä. Tai oikeastaan musiikkityyli valitsi meidät. Itse valitsimme vain kuteet”, Pete kuvailee.

Pete oli tavannut basisti Edun (Bad Valentines, ex-Plastic Tears) Michael Monroen keikalla muutamaa kuukautta aiemmin. Pian löytyi toisen kitaran varteen Helsingin rokkikuvioista tuttu Jussi (Brooke Logans, ex-Vanity Ink) ja rumpuihin yhteisillä keikkalavoilla vakuuttanut Olli (Mönni, Jo Below). Marraskuussa 2023 bändi aloitti treenaamisen ja helmikuussa 2024 se paineli Eastsound-studioon debyyttilevynsä äänityksiin. Albumin on määrä ilmestyä syksyllä.

Lisää luettavaa