Tuntuuko joskus siltä, että uutta musiikkia ilmestyy striimattavaksi todella tiuhaan tahtiin? Tuore selvitys paljastaa luvut, joita on vaikea käsittää

27.5.2023 20:16

Uusi selvitys kertoo, että striimauspalveluihin ladataan uutta musiikkia hurjempaan tahtiin kuin koskaan aiemmin. Music Business Worldwide raportoi Luminaten (joka muun muassa toimittaa myyntidataa Billboardille) selvityksestä, josta käy ilmi että keskimäärin suoratoistopalveluihin ladattiin päivässä 120 000 uutta musiikkitiedostoa – käytännössä yksittäistä kappaletta – vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Huh heijakkaa!

Tämä tarkoittaa sitä, että Spotifyn, Apple Musicin ja Youtube Musicin kaltaisiin palveluihin ladattiin kaikkiaan yli 10 miljoonaa uutta biisiä vuoden 2023 ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. 120 000  tiedoston päivätahti merkitsee 28,5 prosentin kasvua vuodesta 2022, jolloin palveluihin ladattiin keskimäärin 93 400 kappaletta päivässä.

Luminate arvioi, että tahdin pysyessä tällä tasolla, tämän vuoden aikana ilmestyy 43 miljoonaa uutta kappaletta striimattavaksi.

On kuitenkin hyvä huomioida, että merkittävä osa tiedostoista on kirjaimellisesti valkoista kohinaa. Tekoälyn luoma musiikki on myös kovassa nosteessa.

Lisää luettavaa