Tuolla jossain on olemassa nauhoite, jolla soittaa Eddie Van Halenilla vahvistettu Black Sabbath – Tony Iommi kertoo, tämä tapahtui

26.5.2024 20:02

Tony Iommi vieraili hiljattain SiriusXM:n Trunk Nation -ohjelmassa. Puheenaiheeksi nousi edesmennyt kitaristilegenda Edward Van Halen sekä hyvin mielenkiintoiselta vaikuttava nauhoite Evil Eye -kappaleesta.

”Siinä on tehty kärpäsestä härkänen. Eddie oli soittohommissa, sillä heillä oli keikka Birminghamissa, ja pirauttelimme aina toisillemme kun olimme samassa paikassa”, Iommi taustoittaa. ”Jos olin Los Angelesissa, kävimme illallisella ja niin pois päin. Kun hän tuli tänne, hän otti minuun yhteyttä. Hän soitti ja kysyi: ’Mitä olet tekemässä?’ ’Olen treeneissä’, vastasin. ’Ai, olisi ollut kiva nähdä’, hän sanoi. ’Jos haluat, niin voit tulla tänne.’ ’Ai, siistiä. Voinko?’ Kutsuin hänet treeneihin ja niin se käytännössä sitten meni.”

”Kävin poimimassa hänet hotellilta ja ajoimme soitinkaupan kautta”, Iommi jatkaa. ”Nappasimme Eddielle kitaran ja menimme treenikämpälle. Aloimme soittamaan Sabbathia, sillä hän tykkäsi Into the Voidista ja tuollaisista. Soitimme siis niitä kunnes sanoin, että ’työstämme parhaillaan Evil Eye -nimistä biisiä.’ Aloimme soittaa sitä ja hän käytännössä veti siihen soolon, mikä oli mahtavaa. Todella, todella hyvä soolo. Sen pidemmälle se ei mennyt. Meillä on siitä nauhoite, mutta emme tietenkään aikoneet rahastaa sillä. Emme aikoneet julkaista sitä, sillä se oli vain erityinen hetki kun jammailimme yhdessä.”

Iommi lisää, että Black Sabbathilla oli tapana nauhoittaa kaikki treeninsä.

Haastattelussa jutusteltiin myös Ozzy Osbournen hiljattain esittämästä toiveesta soittaa vielä yksi Black Sabbath -keikka alkuperäisrumpali Bill Wardin kanssa.

”Voi luoja. Kuten olen sanonut, me menemme ja tulemme”, Iommi sanoo. ”Se on aika hauska juttu. Olemme ysikymppisiä ennen kun ehdimme tarttumaan tuohon.”

”Se olisi kiva idea, mutta sitten kaikki sanoisivat, että ’he tekevät sen vain rahasta, tai tuosta tai tästä syystä.'”, Iommi lisää. ”Se ei olisi se syy, olisi vain yksinkertaisesti hienoa soittaa tuollainen keikka, mutta on kokonaan toinen juttu, toteutuuko se. Saa nähdä. Kuka tietää?”

Lisää luettavaa