Yle: Yö-yhtyeen ja Jussi Hakulisen kiistassa sopu

Hakulisen säveltämät hitit löytyvät taas suoratoistopalveluista muutaman vuoden tauon jälkeen.
24.5.2024 10:04

Noin neljä vuotta sitten Jussi Hakulinen veti Yö-yhtyeelle tekemänsä jättihitit kuten Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen pois suoratoistopalveluista. Taustalla olivat tekijänoikeuksistaan erittäin tarkan Hakulisen tulehtuneet välit Yö-yhtyeeseen sekä levy-yhtiöön. Kappaleiden tekijätietoja ei oltu Hakulisen mielestä merkitty oikein eikä yhtyeellä ollut hänen mukaansa niihin oikeutta.

Ylen mukaan kiista-asiassa on nyt päästy sopuun ja kappaleet löytyvät jälleen suoratoistopalveluista. Yön pianisti ja nykykokoonpanon pitkäaikaisin jäsen Mikko Kangasjärvi kertoi Ylelle yhtyeen sopineen asioista vuonna 2022 menehtyneen Hakulisen perillisten kanssa, jolle laulaja-lauluntekijät oikeudet siirtyivät.

”Olemme hoitaneet asioita avoimella yhteistyöllä perillisten kanssa sen jälkeen, kun Lindholm ja Hakulinen eivät ole täällä enää olleet”, Kangasjärvi kertoo Ylelle ja sanoo perillisten ajattelevan asioista eri tavalla kuin Hakulinen.

”He edustavat eri sukupolvea ja streaming on se paikka, jossa musiikkia nykyään myydään.”

kiertää tänä kesänä jälleen festarilavoja. Vuonna 2019 menehtyneen laulaja ja perustajajäsen Olli Lindholmin tilalla bändin keulilla nähdään Yön 40-vuotisjuhlakonsertissakin vierailevana laulajana nähty JP Leppäluoto.

Lisää luettavaa