Ensinäyttö: Kaunis ja mystinen Jos tulen takaisin -video laajentaa M:n maailmaa

https://www.youtube.com/watch?v=iWZZ8AkLIQs

Artisti nimeltä M julkaisi helmikuussa hienon Näytän missä asun -albumin. Albumin kiehtova maailma jatkuu ja laajenee nyt videon muodossa, kun Jos tulen takaisin -kappale on saanut visuaalisesti hienon ja tarinaltaan sopivan mystisen videon. Video saa nyt ensinäyttönsä tuossa yläpuolella.

Tunnelmaltaan painostavassakin videossa M-laulaja Minja Koski ajaa pakettiautoa kyydissään – niin, kuka? Hän itse? Hänen toinen/vanha minänsä? Ja kuka kyyditseekään ketä… Hienosti kuvitus joka tapauksessa sopii kappaleen öiseen biittiin – ja myös tekstiin, jonka on aiemmin tulkinnut kariutuneen parisuhteen kautta. Mutta parhaimmillaanhan musiikkivideo tuo kappaleeseen uuden tason.

Videon ohjaajan Sami Sänpäkkilän seikkaperäistä, hyvinkin syvälle teknisten ratkaisujen syövereihin menevää tarinaa videon syntymisestä voi lukea hänen blogistaan samisanpakkila.com. Sieltä selviää, kuinka valmiiksi editoitu video melkein tuhoutui ikiajoiksi… Sänpäkkilän blogista löytyy vastaavanlaisia kirjoituksia monesta muustakin hänen ohjaamastaan videosta sekä videokuvaustekniikasta yleisemminkin.