Apocalyptica sai itsensä Metallican James Hetfieldin mukaan eeppiselle One-tulkinnalleen – Musiikkivideo julki

17.5.2024 11:00

Apocalyptica julkaisee 7. kesäkuuta Plays Metallica Vol. 2 -levyn, joka vuoden 1996 debyyttilevyn tavoin koostuu selloille sovitetuista versioista hevijätti Metallican kappaleista. Levyltä löytyy myös uusi versio One-ikivihreästä, jonka yhtye on tehnyt aiemminkin Inquisition Symphony -kakkoslevylleen (1998), mutta tälle uudelle, eeppisiin mittasuhteisiin paisuvalle versiolle mukaan saatiin arvovaltaisia vieraita, nimittäin itse Metallica-keulahahmo James Hetfield sekä yhtyeen basisti Robert Trujillo. Katso kappaleen kylkeen tehty musiikkivideo ylempää.

”Kun aikoinaan alettiin tehdä Onen uutta versiota, päätettiin laittaa mukaan myös sanoituksia, sillä ne ovat oleellinen osa biisin hienoutta. Pohdittiin ääniroolin tekijäksi esimerkiksi jotain miesnäyttelijää, mutta kyllähän mielessä käväisi sekin, että Jamesin mukaan saaminen olisi aivan ultimaattista. Tietenkin se oli ajatuksena täysin utopistinen, mutta kaikkeahan voi yrittää”, Apocalyptican Eicca Toppinen avaa Soundin Timo Isoahon toimittamassa haastattelussa, miten Hetfield päätyi mukaan levylle.

Uutta levyä juhlistetaan massiivisella keikalla Helsingin jäähallissa 8. kesäkuuta. Apocalyptican konsertti on osa Metallica Takeover -viikonloppua, joka on rakennettu hevijätin kahden Helsingin-keikan ympärille.

Lisää luettavaa