Axl Rose ei katso hyvällä Guns N’ Rosesin keikoilla yleistyneitä kuvauskoptereita – ”Leikkisitte leluillanne jossain muualla”

Ray Garbo / Shutterstock / All Over Press

Vanhana tuittupäänä tunnettu Rose kommentoi asiaa kuitenkin ihmeen kohteliaasti.

Kauko-ohjattavat kuvauskopterit eli dronet ovat yleistyneet viime vuosina niiden hintojen ja saatavuuden parannuttua. Sen myötä myös niiden käyttäminen ulkoilmatapahtumissa on lisääntynyt ja ihmiset käyttävät droneja kuvatakseen esimerkiksi urheilukilpailuja tai konsertteja.

Tämän huomasi myös parhaillaan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa kiertävän Guns N’ Rosesin Axl Rose, joka kommentoi koptereiden käyttöä Twitterissä bändin eilisen (24.11.) keikan jälkeen. Rose, joka joskus muinoin syöksyi raivopäissään yleisön joukkoon nappaamaan katsojalta tämän kameran (tästä välikohtauksesta sai alkunsa St. Louisin kuuluisa mellakka), kommentoi kuvauskoptereiden käyttöä lopulta hyvin kohteliaasti ja maltillisesti. Laulajan viesti oli kuitenkin selvä: dronet kannattaa pitää kaukana.

”Tällä kiertueella on näkynyt droneja. Eilisilta oli kenties kaikkein tungettelevin. Oli hieman häiritsevää, kun ilmeisesti joku ajatteli olevan ihan okei lennättää kopteria niin lähellä lavaa ja lopulta lavan yläpuolella. Poliisien mukaan tätä tapahtuu koko ajan enemmän erityisesti urheilutapahtumien yhteydessä. Tämä on jotain, mihin me emme ole tottuneet. Kaikkien mielessä juoksi monia impulsiivisia reaktioita, jotka eivät jälkikäteen ajatellen (esiintyessä ei ole aikaa ajatella kovin syvästi ja perusteellisesti) tuntuneet järkeviltä”, Rose kirjoittaa.

”Ihmisiä otti päähän. Vaikka me pidämmekin hauskaa, yritämme samalla keskittyä, tehdä työmme hyvin ja tarjota faneille parhaan mahdollisen keikan. Ymmärrämme, että voi tuntua ’hauskalta’ kuvata bootlegiä dronella, mutta arvostaisimme, jos kaikki, jotka harkitsevat dronepiraatiksi ryhtymistä ottaisivat fanit ja bändin huomioon ja leikkisitte leluillanne jossain muualla. Iso kiitos siitä jo etukäteen!”