Bruce Dickinson muistelee ensimmäistä kertaa, kun näki Iron Maidenin livenä: oli kuin olisi todistanut huippukuntoista Deep Purplea

22.4.2024 21:21

Blabbermouth uutisoi Record Collectorin haastattelusta, jossa Bruce Dickinson muistelee ensimmäistä kertaa, kun näki Iron Maidenin keikkaolosuhteissa. Kokemus piirtyi tarkasti yhtyeen tulevan laulajan mieleen.

”Näin Maidenin ensimmäisen kerran Camdenin silloisessa Music Machinessa”, Dickinson kertoo. ”Samson [Dickinsonin tuolloinen yhtye] oli pääesiintyjä, koska managerimme rahoitti keikan ja sanoi, että ’haluamme esiintyä viimeisenä’, vaikka emme varsinaisesti sitä ansainneetkaan. Se kävi selväksi kun Maiden tuli paikalle, sillä koko mesta oli ääriään myöten täynnä. Olin kuullut huhuja siitä kuinka hyviä he olivat, ja ajattelin katsastaa heidän settinsä. Kun he astuivat lavalle tuumin: ’En ole nähnyt Deep Purplea, mutta tältä se varmaankin tuntui nähdä huippukuntoinen Deep Purple tärisyttämässä tannerta.'”

Dickinsonilta kysyttiin myös, mitä hän ajatteli edeltäjänsä Paul Di’Annon otteista.

”Hän oli ihan ok, mutta hänen äänessään ei ollut juuri joustoa”, Dickinson sanoo. ”Mielestäni hänen äänensä oli sellaisella tasolla, mistä se ei tulisi enää etenemään. Näin heti mihin muu bändi pystyi ja muistan ajatelleeni: ’Hyvä luoja, haluaisin laulaa tuossa bändissä.’ Heti kun he olivat lopettaneet, kaikki häipyivät ja me esiinnyimme noin kolmelle katsojalle.”

Lisää luettavaa