Bruce Springsteen kommentoi tuhansiin euroihin karanneita konserttiensa lippuhintoja – ”Lippujen ostamisesta on tullut hyvin hämmentävää”

20.11.2022 18:33

Ticketmasterin dynaaminen hinnoittelu nosti Bruce Springsteenin ja tämän E Street Bandin ensi vuodelle suunnitellun paluukiertueen hinnat pahimmillaan yli 5 000 dollariin per tiketti, joka nykykurssilla vastaa noin 5 000 euroa. Tämä sai osan muusikon faneista ymmärrettävästi takajaloilleen.

Nyt Springsteen on kommentoinut aihetta ensimmäistä kertaa.

”Toimin hyvin yksinkertaisesti”, Springsteen kertoo Rolling Stonelle. ”Sanon väelleni: ’Menkää ja katsokaa mitä muut tekevät. Veloitetaan vähän [heitä] vähemmän.’ Ohje on pääpiirteittään siinä. He järjestävät asian. Viimeiset 49 vuotta, tai kuinka kauan nyt olemme soittaneetkaan, olemme aina esiintyneet alle markkina-arvon. Olen nauttinut siitä. Se on ollut fanien kannalta hienoa.”

”Tällä kertaa sanoin heille: ’Hei, olemme 73-vuotiaita. Jätkät ovat kasassa. Haluan toimia kuten muutkin aikalaiseni”, Pomo jatkaa. ”Niin siinä sitten kävi. Niin he tekivät.”

Springsteen myöntää, että ”lippujen ostamisesta on tullut hyvin hämmentävää, niin faneille kuin artisteillekin”, mutta painotti ”suurimman osan lipuistamme olevan erittäin edullisia”.

Oman lisänsä soppaan tuovat lipputrokarit.

”Lipputrokari tai vastaava ottaa ne rahat. Minä tuumin, että ’hei, miksi ne eivät voisi mennä jätkille, jotka hikoilevat kolme tuntia illassa niiden eteen?'” Springsteen sanoo.

Muusikkolegenda sanoo, ettei haluaisi olla ”esimerkki korkeista lippuhinnoista”. ”Se on viimeinen juttu mitä kukaan haluaa, mutta niin siinä kävi. Päätösten takana täytyy voida pystyä seisomaan ja jatkaa eteenpäin parhaansa tehden.”

Springsteen julkaisi äskettäin soulcovereista koostuvan Only the Strong Survive -albuminsa, joka debytoi Suomessa albumilistan kolmannella sijalla. Levyn kiertue alkaa Yhdysvalloista helmikuussa ja saapuu kesällä Eurooppaan.

Springsteenin mukaan dynaamisen hinnoittelun käyttöä tullaan jatkossa harkitsemaan. ”Luulen että juttelemme siitä tulevaisuutta silmällä pitäen, luonnollisesti”, Springsteen sanoo. ”Se vaihtelee kiertueelta toiselle. Tulemme takaisin. Olen varma että esiinnymme vielä. Se on sitten kokonaan uusi keskustelu kun sen aika on. En halua sanoa vielä mitään, mutta katsotaan mitä tapahtuu.”

Springsteen on vakuuttunut, että maksoivatpa liput sitten minkä verran tahansa, rahoilleen tulee saamaan vastinetta.

”Tiedän sen aiheuttaneen närää joidenkin fanien keskuudessa, mutta jos ulos lähtiessä on jonkinlaisen valittamisen aihetta, rahat saa kyllä takaisin”, Pomo päättää.

Lisää luettavaa