Corey Taylor kertoo Metallican James Hetfieldin antaneen hänelle inspiraatiota raittiuteen – myös Alice in Chains -kitaristi saa kiitosta

16.9.2023 21:21

Vanha totuus on, että addiktio ei katso ikää, sosiaaliluokkaa, sukupuolta tai ihonväriä. Tarinoita karuista kohtaloista viihde- ja musiikkialalla riittää, mutta onneksi monet ovat myös onnistuneet irtautumaan riippuvuuden kahleista. Slipknot-solisti Corey Taylor sanoo Consequencen haastattelussa hakeneensa mallia omalle raittiudelleen Metallica-laulaja James Hetfieldiltä ja Alice in Chains -kitaristi Jerry Cantrellilta.

”Yksi henkilöistä, joka auttoi minua ottamaan tilanteen haltuun, oli James Hetfield”, Taylor sanoo. ”Kun hän alunperin aloitti matkansa kohti raittiutta ja terveellisempää elämää, seurasin sitä sivusta ja tuumin, ’voihan paska, jos hän on tarpeeksi vahva siihen, ehkä minäkin voisin yrittää.’ Raittiudella oli minuun suuri vaikutus ja olen todella yrittänyt pitää siitä vuosien varrella kiinni. Sitä selvitellessäni tajusin, että samalla polulla kulki todella monta muutakin. Jerry Cantrell oli raitistunut samoihin aikoihin ja ottamassa niskalenkkiä riippuvuuksistaan.”

Taylor kertoo kierteen katkaisun olleen vaikeaa, mutta Hetfieldin esimerkki auttoi häntä selvittämään ajatuksiaan.

”Se ottaa aikansa ja vaatii paljon työtä ja panostusta”, Taylor sanoo. ”Minun täytyy antaa [Hetfieldille] paljon tunnustusta inspiraatiosta… Se ehdottomasti auttoi minua tajuamaan etten ollut yksin. Ja se auttoi minua selventämään ajatuksiani ja keskittymään. Ja kirjoittamaan — kirjoittamaan oikein kunnolla.”

Lisää luettavaa