”En aio puhua heille enää koskaan” – Glenn Hughes tylyttää ex-Deep Purple -bänditovereitaan

19.6.2024 20:29

Laulava basisti Glenn Hughes oli Deep Purplen riveissä vuodesta 1973 vuoteen 1976, soittaen ja laulaen Burn-klassikkolevyllä (1974) ja sitä seuranneilla Stormbringer-albumilla (1974) sekä Come Taste the Band -levyllä (1975). Hughesin ja muun bändin välit – silloista laulaja David Coverdalea lukuun ottamatta – eivät ole tätä nykyä järin lämpimät ja osapuolet ovat olleet viimeksi toistensa kanssa tekemisissä vuonna 2016, kun Deep Purple nimettiin mukaan Rock and Roll Hall of Fameen. Kunniagalleriaan pääsivät yhtyeessä vaikuttaneista muusikoista Hughesin lisäksi Ian Paice, Jon Lord, Ritchie Blackmore, Roger Glover, Ian Gillan, Rod Evans sekä Coverdale.

Tuoreessa Guitar Interactive Magazinen haastattelussa Hughesilta kysyttiin tämän väleistä Deep Purple -kollegoihinsa ja vastaus oli harvinaisen jyrkkä.

”En aio puhua heille enää koskaan. Yksinkertaisesti siksi, miten töykeitä he olivat. Sekä Roger (Glover, Deep Purple -basisti, jonka tilalle Hughes aikanaan tuli) että [Ian] Gillan (laulaja, jonka tilalle Coverdale pestattiin) olivat hyvin töykeitä minulle ja Davidille. Se satutti todella. Toisaalta en välitä vittujakaan, koska tiesin, että he tulevat olemaan röyhkeitä. Olin siellä ainoa selvinpäin oleva”, Hughes jyrähtää.

”En välitä niistä tyypeistä. Gillan oli minulle töykeä palkintoa vastaanottaessaan. Menin onnittelemaan häntä ja hän katsoi minua silmiin, kuin minua ei olisi olemassakaan. Hänellä on joku ongelma suhteeni. Piste. Sen kun vaan. Säälin häntä. Olen todella pahoillani hänen vaimonsa (Bron Gillan menehtyi marraskuussa 2022 pitkäaikaiseen sairauteen) vuoksi ja yritin ottaa häneen yhteyttä. Hän ei halua kuulla minusta. Olen yrittänyt solmia jonkinlaista kaveruutta viimeiset 40 vuotta. Hän ei halua. Hänelle minä ja David Coverdale olemme ilmaa.”

”Toivon hänelle kaikkea hyvää, mutta minulla ei ole aikaa tuollaiselle käytökselle.”

Lisää luettavaa