Ensinäyttö: Pekka Laineen lumottu kitara soi jälleen – kuuntele komea tulkinta tupakoinnin iloja käsittelevästä argentiinalaisbiisistä

6.2.2023 11:05

Toimittaja–muusikko Pekka Laineen albumi The Enchanted Guitar of Pekka Laine sai viime vuonna huomattavan lämpimän vastaanoton. Elokuvamaisia ja kosmisia tunnelmia kanavoinut tuotos nousi muun muassa Helsingin Sanomien ”Vuoden parhaat levyt” -listalle, ja albumi vei Laineen myös Flow’n ja Sidewaysin kaltaisten festivaalien esiintymislavoille. Nyt kitarafiilistelyn ystäville on tarjolla hyviä uutisia, sillä Laineen kitara soi äänitysstudiossa jatkossakin ja uusi levy on tulossa.

Soundissa tulee nyt ensi-iltaan Laineen versio argentiinalaisesta, tupakoinnin iloista kertovasta Fumemos un Cigarillo -kappaleesta. Biisi on alun perin harvinaisempi pop-pala 1960-luvulta, ja Laine luottaa tuottaja-multi-instrumentalisti Michael Bleun kanssa tekemässään versiossa spaghettiwesternien ja trippailuelokuvien tunnelmiin. Esityksen rumpalina toimii Honey B & T-Bones -perkussionisti Mooses Kuloniemi.

Fumemos un Cigarillo julkaistaan virallisesti 10. helmikuuta. Laineen voi nähdä kevään aikana keikalla 10.2 Espoon Sellosalissa, 29.4 Helsingin G-Livelabissa ja 27.5 Tampere-talossa. Laineen Facebook-kanava löytyy täältä ja Instagram-profiili täältä.

Lisää luettavaa