Artisti: Pekka Laine

Pekka Laineen ja kumppaneiden Tulio loihtii vahvaa tunnelmaa – Ensinäytössä Aaveet kannoilla -video

Tällaista jälkeä syntyy, kun laadukkaista radio- ja tv-ohjelmista, Soundin asiantuntevista levyarvioista ja monenlaisista yhtyeistä (The Hypnomen, Mike Bell Cartel) tuttu Pekka Laine yhdistää voimansa Janne Äyräväisen (Ronnie Starr, The Expected) kanssa. Kaverusten ennakkoluuloton musiikkimatkailu täydentyi laulaja Noora Virtasen tullessa mukaan, ja niin oli valmis yhtye nimeltä Tulio. Ensisingle Yyteri ilmestyi tovi sitten, ja nyt on vuorossa niin mitaltaan kuin tunnelmaltaankin eeppinen Aaveet kannoilla. Single ilmestyy suoratoistopalveluihin perjantaina 27.5. mutta kappale ja…

”Jengi ei tiedä, että Esa Pulliainen on mieletön elektronisen musan fani” – Pekka Laine kertoo kitaralevynsä synnystä

Pitkän linjan musiikkitoimittaja ja The Hypnomen -yhtyeen primus motor Pekka Laine julkaisi maaliskuussa ensimmäisen soololevynsä. Soundissa 3/21 julkaistussa haastattelussa Laine kertoo, millaisissa tunnelmissa Esa Pulliaisen myötävaikutuksella syntynyt albumi tehtiin. Julkaisemme katkelman jutusta nyt verkkomuodossa.

Soundi 3/2021: Yona, Litku Klemetti, Noora Louhimo, Arlo Parks…

Vuoden 2021 kolmas Soundi-lehti ilmestyy perjantaina 26.3. Pitkässä kansihaastattelussa on Yona, jonka monipuolisessa urassa riittääkin kerrattavaa. Yona kertoo hyvin avoimesti myös elämänsä haastavimmista vaiheista, kuten muutama vuosi sitten sattuneesta mielekkyyden katoamisesta niin musiikinteosta kuin elämästä muutenkin. Onneksi uusi kipinä löytyi sinfoniaorkesterin kanssa tehdyn Uni johon herään -albumin myötä.

Ensinäyttö: Pekka Laine levytti rakkaudentunnustuksen sähkökitaralle – Esa Pulliainen tarjoaa tulitukea

Pekka Laine on monille musiikinystäville tuttu mies Ylen radiojournalistina sekä dokumentaristina. Hän on kuitenkin toiminut pitkään myös muusikkona, ja tällä osastolla hänet tunnetaan parhaiten The Hypnomenin johtohahmona. Hypnomen on paukuttanut instrumentaalimusiikkiaan jo vuodesta 1994, mutta nyt Laine julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa.