Ex-Iron Maiden -solisti muistelee tuntemuksia, joita Bruce Dickinsonin paluu bändiin herätti – ”Itkin vittu silmät päästäni”

17.9.2023 19:35

Entinen Iron Maiden -laulaja Blaze Bayley avautui hevisuuruudesta saatujen lähtöpassien myötä kohtaamistaan henkisistä haasteista Metal Hammerin haastattelussa. Bayley astui syrjään ruotuun palanneen Bruce Dickinsonin tieltä vuosituhannen vaihteessa.

”Ollaanpa nyt rehellisiä, Bruce Dickinson on heavy metal -keulakuvan malliesimerkki”, Bayley sanoo. ”Hän on yksi suurimmista laulajista ja esiintyjistä missä tahansa genressä, ja hän lähti juuri lempibändistäsi ja nyt siellä on joku idiootti Tamworthista? Monet fanit vihasivat minua silkasta periaatteesta. Tietty prosentti vihaa minua edelleen. On ihmisiä, jotka eivät ole koskaan edes kuulleet lauluani, mutta he vihaavat minua silti koska en ole Bruce.”

Bayley myöntää Maidenista lähdön olleen kova paikka, vaikka ero toteutettiinkin hyvässä yhteisymmärryksessä.

”Se oli hirvittävää”, Bayley toteaa. ”Tein kaikenlaisia suunnitelmia soolourani varalle: ’Palaan uuden projektin tiimoilta ja käytän hyväkseni kaikkea Maidenissa biisintekemisestä oppimaani, siitä tulee uskomatonta.’ Sitten pari tuntia myöhemmin jo nyyhkytin. En voinut sanoa sitä silloin, mutta olin aivan palasina.”

Bayleyltä kysytään, kuunteliko hän Dickinsonin Maiden-paluualbumi Brave New Worldia, jolla on mukana myös itsekin paluun yhtyeeseen tehnyt kitaristi Adrian Smith.

”Kyllä, ja voin myöntää itkeneeni vittu silmät päästäni”, Bayley muistelee. ”Se on todella hyvä levy, mutta tiesin että jos asiat olisivat menneet toisin, olisin voinut olla studiossa hommissa noiden kavereiden kanssa ja olisin laulanut joitain niistä biiseistä. Siihen liittyi tiettyjä menetyksen tunteita, jotka iskivät minuun todella kovaa.”

Lisää luettavaa