Gospel-basisti saa ensikosketuksen Iron Maideniin, soittaa klassikkobiisin perässä kertakuuntelun jälkeen – katso video

Hienostihan se tekijämieheltä sujuu!
21.2.2024 11:02

Justin Raines on Grammy-palkittu basisti, joka on ansioitunut erityisesti gospelin ja popin saralla ja soittanut urallaan muun muassa Israel Houghtonin New Breed -yhtyeessä sekä moninaisten artistien kuten Ne-Yon, Sheila E:n,  Marvin Sappin, JoJon ja CeCe Winansin kanssa.

Scott’s Bass Lessons Youtube-kanava heitti Rainesille kuitenkin haasteen, joka vei basistin pois tämän mukavuusalueelta. Rainesille soitettiin nimittäin hevijätti Iron Maidenin The Trooper -klassikkobiisi, jota Raines ei ole koskaan aiemmin kuullut, ja tämä joutui sitten soittamaan kappaleen perässä kertakuuntelun perusteella. Eikä tässä vielä kaikki, vaan Rainesille soitettiin biisistä bassoton versio ja tämä joutui keksimään kuviot lennosta. Oman suorituksensa jälkeen tämä sai vasta kuulla, miten Steve Harrisin alkuperäiset basso-osuudet todella menevät. Katso mielenkiintoinen ja opettavainen video tuosta ylempää.

”Tämä haaste on jotain, mitä jokaisen kannattaisi harrastaa aika ajoin. Valitse jotain, mitä et ole koskaan aiemmin kuullut ja poista siitä se instrumentti, jota itse soitat. Tämä on hyvä esimerkki, miten tärkeää on omata laaja musiikillinen sanasto ja arvostaa kaikkia eri musiikkityylejä”, Raines itse toteaa videon kommenteissa.

Lisää luettavaa