Guns N’ Roses -basisti ja Simpsonit-käsikirjoittaja ovat eri linjoilla ikonisen olutmerkin nimen alkuperästä – ”Emme olleet kuulleetkaan hänestä”

18.6.2024 21:45

Guns N’ Roses -basisti Duff McKagan on jo vuosien ajan väittänyt Simpsonit-sarjasta tutun Duff-oluen olevan nimetty hänen mukaansa. Nyt yksi pitkäaikaisen sarjan tuottajista ja käsikirjoittajista on todennut, että sarjan pyörittäjät eivät edes tienneet basistin olemassaolosta olutta nimetessään.

Simpsonit lanseerattiin vuonna 1989, pari vuotta Guns N’ Rosesin Appetite for Destruction -levyn ilmestymisen jälkeen. McKagan väitti It’s so Easy (ja muita valheita) -elämäkerrassaan, että häneen oltiin aikoinaan yhteydessä oluen nimen tiimoilta.

McKaganin mukaan hänet tunnettiin juomatavoistaan ja Axl Rose esitteli hänet useasti lavalla Duff ”The King of Beers” McKaganina.

Simpsonit-sarjan luoja Matt Groening on sittemmin kiistänyt McKaganin väitteet. Samoin teki yksi sarjan puuhamiehistä Mike Reiss Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons -kirjassaan.

”Tarvitsimme nimen Homerin lempioluelle, ja Jay Kogen keksi Duffin”, Reiss kirjoitti. ”Ei, sitä ei nimetty Guns N’ Roses -basisti Duff McKaganin mukaan, emme olleet kuulleetkaan koko tyypistä. Oletko sinä?”

Kaikesta huolimatta McKagan pysyi kannassaan hiljattaisessa Stereogumin haastattelussa. Muusikon mukaan hän muistaa elävästi, kuinka häntä lähestyttiin nimiasiassa 80-luvun lopulla.

”Muistan, kuinka manageriportaasta soitettiin ja sanottiin, että joku arthouse-animaatio haluaa käyttää nimeäsi oluessa … En tiennyt mitään brändäämisestä tai tuollaisesta, mutta sarja otti tuulta alleen”, McKagan sanoi. ”Ja sitten he alkoivat myydä merkkarikamaa ja muuta. En koskaan lähtenyt huutelemaan asian perään, mutta olin, että ’hei runkkarit’, tiedäthän?”

”On heidän kannaltaan fiksua väittää, ettei se pidä paikkaansa”, McKagan jatkaa. ”Mutta jos ynnäilee näitä juttuja yhteen; katso nyt vaikka milloin he aloittivat King of Beersin käytön, ja minulla oli jatkuvasti King of Beers -vyö.”

Jay Kogen toteaa TMZ:lle, että McKagan on pahasti hakoteillä.

”Nimesimme sen Duffiksi, koska se on synonyymi peffalle, takalistolle, takaloosterille, jne.”, Kogen totesi ja lisäsi, että he tiesivät tuolloin nimeltä vain yhden Guns N’ Roses -muusikon – Axl Rosen.

Lisää luettavaa