Kirk Hammettin mielestä Metallica ei keikkaile tarpeeksi – ”Välillä ikävöin sitä”

16.6.2024 17:39

Metallica-kitaristi Kirk Hammett haluaisi yhtyeen keikkailevan enemmän. Asia selvisi The Metallica Report -podcastissa, kun Hammett jutusteli hiljattain Suomessakin pistäytyneen M72-maailmankiertueen verkkaisesta tahdista ja pitkistä tauoista.

”Olen vain iloinen päästessäni tuomaan musiikkia ihmisille, kuten aina”, Hammett sanoo. ”Olen iloinen siitä fiiliksestä, että Metallica on toiminnassa ja kiertävä bändi, sillä välillä ikävöin sitä tunnetta. Mielestäni emme kierrä tarpeeksi. Mutta niin se vain menee. Olen aina valmis ottamaan tästä kaiken irti, tyyliin ’antaa tulla vaan.’ Tästä tässä kaikessa on kysymys; kitaran soittamisesta, säveltämisestä, äänittämisestä ja rundaamisesta. Sitä ei ole elämässäni tällä hetkellä tarpeeksi.”

Hiljattainen puolen vuoden tauko ei kuitenkaan saanut nyt käynnissä olevaa Euroopan-osuutta tuntumaan kokonaan uudelta kiertueelta.

”Ei se tunnu siltä”, Hammett sanoo. ”Kun kävelin lavalle eilen [Munchenissa] ensimmäistä kertaa noin puoleen vuoteen, se tuntui jatkolta entiseen. Kaikki näytti todella tutulta — lava, monitorit, videotaulut, crew, naamat, kitarat ja biisit. Minulle on todella helppoa sujahtaa takaisin kuvioihin.”

Hammett kertoo myös valmistautumisrutiineistaan ennen keikkoja.

”Lyöttäydyn Robin [Trujillo] kanssa yhteen duettojen lopullisia sovituksia varten”, Hammett kertoo. ”Varmistan, että ehdin polkea Peloton-kuntopyörällä noin parikymmentä minuuttia, sillä minulla on polviongelmia ja se täytyy pitää kunnossa. Ja keikkapaikalla teen tavanomaisia joogajuttujani. Päivät on tietysti täytetty hajanaisella kitaransoitolla.”

Hammett kertoo olevansa aktiivinen kävelyn, pyöräilyn ja uimisen merkeissä. Polviongelmat kuitenkin estävät juoksemisen ja surffaamisen.

”Olen kuitenkin muusikko”, Hammett toteaa. ”Olen kitaristi. Soitan kitaraa joka päivä — kun siitä vielä maksetaan… soittaisin skebaa joka tapauksessa, joten miksi en sitten samantien tekisi sitä maksua vastaan.”

Lisää luettavaa