Maailmalta kuuluu taas kummia festariuutisia: järjestyksenvalvoja lähetti perättömiä uhkailuja terrori-iskuista päästäkseen pois töistä

Tanssivaa yleisöä vuoden 2019 Lollapaloozassa Chicagossa.
Camille Fine / Chicago Tribune / TNS / All Over Pres

Miten meni noin niinkun omasta mielestä?

Amerikkalaisten meininkiä saa hyvin usein katsella hämmästellen ja kummastellen täältä valtameren toiselta puolelta. Pari päivää sitten kerroimme, miten Atlantassa järjestettävä jättimäinen Music Midtown -festivaali perutaan, koska järjestäjät eivät saa estää yleisöä tuomasta paikalle käsiaseita, ja nyt puolestaan kantautuu erikoisia festareihin liittyviä uutisia Chicagon suunnalta.

Chicagon Grant Parkissa järjestettiin viime viikonloppuna legendaarinen Lollapalooza-festivaali. Paikalliset uutislähteet kertovat nyt, että yksi festivaaleilla työskennellyt järjestyksenvalvoja pidätettiin tämän tehtyä perättömiä uhkauksia terrori-iskusta.

NBC Chicagon mukaan 18-vuotias Janya Williams oli lähettänyt esimiehilleen nimettömän tekstiviestin, jossa väitettiin, että festivaaleihin on kohdistumassa terrori-isku. ”Joukkoampuminen kello 16. Paikka: Lollapalooza. Meillä on 150 kohdetta”, tekstiviestipalvelun kautta lähetetyssä viestissä oli lukenut.

Kun esimiehet informoivat työntekijöitään saamastaan viestistä, Williams oli sanonut siskonsa nähneen Facebookissa vastaavan ilmoituksen mahdollisesta terrori-iskusta. Kun Williamsia oli pyydetty näyttämään viestiä, oli hän esittänyt esimiehilleen kuvakaappauksen kirjoituksesta, jota ei oikeasti oltu julkaistu sosiaalisessa mediassa vaan jonka hän oli kirjoittanut itse luomallaan feikkiprofiililla.

FBI ja Chicagon poliisiviranomaiset jäljittivät kuitenkin nopeasti nimettömän tekstiviestin Williamsin puhelimeen. Williams otettiin kiinni festivaalin sisääntuloporteilla ja pidätettiin. Kuulusteluissa Williams myönsi tekonsa ja sanoi yrittäneensä vain päästä niiden avulla lähtemään aiemmin töistä.

Williamsia syytetään kahdesta perättömästä terroriuhkauksesta. Takuukuulemisessa tuomari asetti Williamsille 50 000 dollarin takuusumman, jota vastaan hän pääsee odottamaan tapauksen oikeuskäsittelyä vapaalle jalalle – kuitenkin jatkuvan elektronisen valvonnan alaisena.

Että näin. Kenties opimme jotain tästä tarinasta.