Mitä muut Pink Floyd -jäsenet tuumaavat Roger Watersin projektista äänittää klassikkolevy uusiksi? Nick Mason kertoi oman mielipiteensä

"Se on ärsyttävän upea", toteaa rumpali.
28.3.2023 08:16

Progejätti Pink Floydin Dark Side of the Moon -klassikkoalbumi täytti maaliskuun alussa pyöreät 50 vuotta. Yhtye juhlisti merkkiteoksensa merkkivuotta julkaisemalla viime viikolla albumista hulppean juhlapainoksen, jonka julkaisun yhteydessä järjestettiin levyn uuden Dolby Atmos -miksauksen kuuntelutilaisuus Lontoossa.

Paikalla oli myös yhtyeen rumpali Nick Mason, joka myös vastaili yleisön kysymyksiin. Kyselytunnin aikana esiin nousi myös basisti-laulaja Roger Waters ja tämän projekti äänittää Dark Side of the Moon uudelleen sellaisena kuin Waters itse sen visioi. Masonilta kysyttiin, mitä muut bändin jäsenet ajattelevat tästä Watersin tempauksesta.

”Olen kuullut siitä ja miten sen ajatellaan pilaavan alkuperäisen version ja kilpailevan sen kanssa ja näin. Hän itse asiassa lähetti minulle kopion keskeneräisestä versiostaan ja vastasinkin hänelle, että se on ärsyttävän upea. Se on mitä on. Se ei millään tavalla pilaa alkuperäistä. Mielestäni se on mielenkiintoinen lisä”, Mason tuumaa.

”Oli kyse mistä musiikista tahansa, pidän siitä, että sitä voi kehittää ja siitä voi löytää uusia tasoja. Pidän siitä ajatuksesta, että musiikkia viedään eteenpäin sen sijaan, että sitä yritetään säilyttää tismalleen sellaisena kuin se on.”

Watersin versio Dark Side of the Moonista julkaistaan näillä näkymin loppukeväästä.

Lisää luettavaa