Järkeä vai ei? Roger Waters päätti äänittää Pink Floydin The Dark Side of the Moonin uusiksi

9.2.2023 10:39

Viime aikoina vähemmän mairittelevissa merkeissä julkisuudessa viihtynyt Roger Waters herättää jälleen Pink Floyd -yleisössä vaikeasti käsiteltäviä tuntemuksia. Hiljattain Telegraph-lehdelle antamassaan haastattelussa Waters nimittäin kertoo äänittäneensä Pink Floydin The Dark Side of the Moon -klassikkolevyn kokonaan uusiksi. Haastattelusta uutisoi myös NME.

Poissa ovat siis David Gilmour ja Nick Mason, tämä on Watersin oma show. Keskushahmon lisäksi uudelle versiolle ovat taltioineet osuuksiaan Watersin pitkäaikainen yhteistyökumppani Gus Seyffert, laulaja Bedouine sekä Hammond-urkuja soittava mysteerinen, toistaiseksi nimettömäksi jäävä pappi. Ok.

Tärkein kysymys kuuluu tietysti: miksi? Waters muotoilee asian näin: ”Koska liian harvat kuulijat ymmärsivät, mistä levy kertoo ja mitä yritin sillä sanoa.”

Mainittakoon, että NME:n referointi antaa tulevasta levystä vähän ristiriitaisen kuvan. Toisaalta jutussa sanotaan, että Waters on äänittänyt levyn uusiksi perustuksiaan myöten, mutta myöhemmin Watersin kerrotaan soittaneen tuotokselle vain harvoja soitinosuuksia ja hyödyntäneen alkuperäisiä nauhoja. Toukokuussa tuon olisi tarkoitus tulla näillä näkymin julki, sittenhän tuon kuulee.

Waters mainitsee aikovansa julkaista uuden Dark Side of the Moonin komeana vinyylipainoksena, mutta saapa nähdä, miten tämän suunnitelman kanssa käy – Gilmour ja Mason tuskin ovat aikeista järin mielissään. Odotettavissa lienee aika värikästä sananvaihtoa entisten bändikavereiden kesken, varsinkin kun Gilmour ja kitaristin vaimo Polly Samson syytivät aiemmin tällä viikolla kovia sanoja Watersin suuntaan. Ainakin se lienee varmaa, etteivät Waters ja Gilmour mahdu samalle lavalle ihan lähivuosina – jos koskaan.

Lisää luettavaa