Rakastetun levykaupan ahdinko: Helsingin Digelius joutui vaikean päätöksen eteen ja muuttaa toimintamalliaan

3.4.2024 11:33

Pääkaupunkiseudun levyintoilijoiden arvostama Digelius on vaikeassa tilanteessa. Kauppa kertoo sosiaalisen median kanavissaan joutuvansa luopumaan Hämeentiellä sijaitsevasta liiketilastaan ja keskittyvänsä toukokuusta alkaen nettimyyntiin ja pop up -tapahtumiin. Samalla kerrotaan, että Hämeentien loppusuoraa juhlistetaan alennusmyynnillä, jossa aleprosentti kasvaa viikottain kunnes huhtikuun viimeisellä viikolla levyjä myydään puoleen hintaan.

Vuosi sitten uutisoitiin, että vuonna 1971 perustettu Digelius olisi lopettamassa toimintansa levymyynnin hiljennyttyä. Tuolloin kuitenkin helsinkiläinen We Jazz osti osan Digeliuksen jäljelle jääneestä levyvarannosta sekä Digelius-brändiin liittyvän liiketoimintaoikeuden. Niinpä toiminta saattoi jatkua.

”Kun hyppäsimme mukaan pelastamaan Digeliusta vuosi sitten, olimme levykauppatoimintamme kanssa tienhaarassa. Juuri ennen pandemiaa ja sittemmin syventynyttä yleisesti haastavaa taloustilannetta alkanut We Jazz -levykauppamme oli koko ajan veitsenterällä. Kun Digelius Music oli lopettamassa ja meille tuli mahdollisuus ottaa legendaarisen kaupan jatkumo haltuumme, oli vaihtoehtoja kaksi: lähteä rohkeasti pelastamaan meille kaikille rakasta levykauppaa samalla We Jazz -levykauppaa uudistaen, tai luopua toistaiseksi yrityksemme levykauppatoiminnasta. Päätimme lähteä mukaan”, Digelius Musicia hallinnoivan We Jazz oy:n toimitusjohtaja Matti Nives kertoo tiedotteessa ja jatkaa:

”Taloudelliset tavoitteemme olivat hyvin maltilliset, mutta nyt Hämeentiellä vietetyn vuoden jälkeen joudumme toteamaan, että nykyinen malli ei tarjoa kestävää kehityspolkua levykaupalle. Toisin sanoen myynti on jäänyt koko ajan melko kauas tavoitteesta.”

Nives painottaa, että hankalasta tilanteesta huolimatta Digeliuksen tarina jatkuu.

”Toivon, että löydämme tulevaisuudessa tavan pitää jälleen myös fyysistä levykauppaa. Siihen asti myymme levyjä yhä ja tuomme aktiivisesti uutta katalogia sekä käytettyjen että uusien julkaisuiden myötä nettikauppaamme ja pop upeihin. Askel taaksepäin nyt mahdollistaa kaksi askelta eteenpäin tilanteen jälleen niin salliessa”, Nives kirjoittaa.

Lue Digeliuksen alkuperäinen tiedote alta. Matti Nives on Soundin vakituinen avustaja.

Lisää luettavaa