Rush-kitaristi perusti uuden bändin – kuuntele yllättävä debyyttisingle, tulevalla albumilla myös tribuutti Neil Peartille

Entinen Rush-kitaristi Alex Lifeson on perustanut uuden yhtyeen kitaristi-kosketinsoittaja Alf Annibalinin, basisti-taustalaulaja Andy Curranin sekä laulaja-kosketinsoittaja Maiah Wynnen kanssa. Envy of None -nimeä kantava kokoonpano julkaisee nimikkodebyyttilevynsä 8. huhtikuuta.

Ensimmäisenä singlemaistiaisena yhtye tarjoilee yllättävänkin syntetisaattorivetoisesti ja industrialmaisesti eteenpäin louhivan Liar-kappaleen, jonka pariin pääset jutun lopusta.

”Maiahista tuli muusani”, Lifeson ylistää Wynneä. ”Hän kykeni tuottamaan melodiantajunsa myötä kokonaan uuden eteerisen tunnun raidoille kuten Liar ja Look Inside. Olin todella innoissani sen jälkeen, kun kuulin hänen lauluaan Never Said I Love Youlla. En ole koskaan saanut tuonkaltaista inspiraatiota toisen muusikon kanssa työskentelystä. Kun sanomme että hän on erityinen, se johtuu siitä, että hän on ihan vitun erityinen.”

Tulevan albumin päätösraita Western Sunset on kunnianosoitus edesmenneelle Rush-rumpali Neil Peartille.

”Kävin Neilin luona kun hän oli sairaana”, Lifeson sanoo. ”Olin hänen parvekkeellaan katsomassa auringonlaskua ja löysin inspiraation. Auringonlaskussa on tiettyä lopullisuutta, joka pysyi mielessäni koko prosessin ajan. Sillä oli merkitystä. Se loi täydellisen mielialan rentoutua kaikkien näiden erilaisten tekstuurien jäljiltä… hyvä tapa sulkea kirja.”

Envy Of None -albumin kappalelistaus:

1. Never Said I Love You [04:06]
2. Shadow [03:21]
3. Look Inside [04:44]
4. Liar [03:13]
5. Spy House [02:23]
6. Dog’s Life [04:36]
7. Kabul Blues [03:12]
8. Old Strings [05:15]
9. Dumb [04:19]
10. Enemy [04:16]
11. Western Sunset [02:25]