Shinedown-laulaja vilkaisi pisuaarilla oikealle ja äimistyi: vieressä asioi ihka-aito rockjumala – ”Minun oli vain pakko kääntyä”

19.11.2023 17:59

Radiokanava Q104.3:n Out Of The Box With Jonathan Clarke -ohjelman haastattelussa Shinedown-keulakuva Brent Smith muistelee, kuinka kohtasi idolinsa suhteellisen odottamattomassa paikassa.

”Olimme S.I.R.-studiolla [Nashvillessä] sessioissa, joista syntyi [Somewhere In The] Stratosphere -albumi”, Smith kertoo. ”Siinä oli kaksi osuutta. Oli Anything And Everything -kiertue, mikä oli vähän storytellers-tyyppinen rundi, ja sitten oli sähköinen osuus. Joten olimme treenaamassa [vuonna 2007] akustiselle Anything And Everythinglle kun menin vessaan ja siellä ollessani joku astui sisään ja tuli viereiselle pisuaarille. Kyse oli todella isokokoisesta henkilöstä. Oli kuin vetosäde olisi vetänyt minua puoleensa. Minun oli vain pakko kääntyä katsomaan oikealle ja siinä seisoi [Led Zeppelin -laulaja] Robert Plant. Hoidin asiani, pesin käteni ja poistuin. Zach [Myers] tuli käytävässä vastaan ja sanoine hänelle: ’Jäbä, Robert Plant on vessassa.’ Hän siihen, että ’älä nyt viitsi.'”

”Se mikä siinä oli myöskin hauskaa, oli se, että kun tulimme aiemmin päivällä studiolle, joku treenasi viereisessä huoneessa — kaikki studion huoneet on äänieristetty”, Smith jatkaa. ”Mutta käytävältä saattoi kuulla vähän mitä oli meneillään. Laulua ei kuulunut, mutta siellä soitettiin bluegrass-versioita Led Zeppelinin biiseistä. Ja tämä tapahtui silloin kun Plant työskenteli Alison Kraussin kanssa. Joten tuumin: ’Kuka tuolla sitten soittaakaan, niin nuo ovat kyllä Led Zeppelinin biisejä. Ne on vain soitettu bluegrass-tyyliin.’ Kävi siis ihan järkeen että Plant oli paikalla. Tuolloin oli vielä simpukkapuhelimia, ei mitään iPhoneja, Androideja tai Blackberryjä. En ollut koskaan pyytänyt yhteiskuvia kenenkään kanssa. Sitten Plant astui ulos. Ja kun sanoin hänen olevan isokokoinen kaveri, todella tarkoitin sitä. Hän on todella pitkä, jotain 198 tai 200 senttiä. Sanoin hänelle: ’Herra Plant, voisimmeko ottaa kaverini kanssa yhteiskuvan?’ Hän sitten siihen sen kummempia empimättä: ’Tottahan toki.’ Hän oli todella kultainen kaveri. Juttelimme pikaisesti ja sitten hän palasi huoneeseensa.”

Lisää luettavaa