The Whon Pete Townshend julkaisi juuri ensimmäisen soolosinglensä 29 vuoteen – edellisestä videosta ehti vierähtää vieläkin pidempään

25.3.2023 14:06

The Who -kitaristi Pete Townshendin tuore Can’t Outrun The Truth on muusikkolegendan ensimmäinen soolosingle 29 vuoteen. Michael Nunnin ja William Trevittin kappaleelle ohjaama video löytyy jutun lopusta. Huomionarvoista on sekin, että kyseessä on Townshendin ensimmäinen soolovideo 40 vuoteen.

Kappaleen sävellyksestä ja tuotannosta vastaa Charlie Pepper -pseudonyymiä käyttävä Townshendin vaimo Rachel Fuller. Pandemian aiheuttamasta ihmisten välisen vuorovaikutuksen vähentymisestä insipaationsa saanut kappale äänitettiin Townshendin kotistudiossa syyskuussa 2021, ja maestro itse soittaa sillä lap steeliä ja viulua laulamisen ohessa.

Singlejulkaisun kansitaiteesta vastaa maineikas brittitaiteilija Damien Hirst.

”Kukaan ei oikein puhu enää covidista. Siitä ei ole juttuja lehdissä eikä kukaan oikein halua puhua noista kahdesta vuodesta. Luulen että ihmisillä oli todella vaikeaa, ja he vain sanovat että mennään eteenpäin. Luulen että monet kokevat sen edelleen todella vaikeaksi aiheeksi”, Fuller summaa kappaleen herättämiä tuntoja.

”Rachel on oikeassa; tämä on jotain joka ansaitsee tulla huomioiduksi jokapäiväisessä elämässämme”, Townshend komppaa.

Lisää luettavaa