Artisti: The Who

Tarina natsipukuisesta Keith Moonista, joka kisasi, kuka nuuskaa kokaiinia nopeimmin

Palataanpa hetkeksi vanhoihin pahoihin aikoihin, kun rockmuusikot keskittyivät kaikenlaiseen itsetuhoiseen pöljäilyyn ainakin yhtä innokkaasti kuin musiikin tekemiseen. Monessa mukana ollut laulaja Glenn Hughes antoi hiljattain Classic Rockille haastattelun, jossa mies kertoo muistojaan esimeriksi Ritchie Blackmoresta, Phil Lynottista, David Bowiesta ja Keith Moonista. Ja kerrottavaa riittää!

Kuinka lähtee The Whon tuotanto nuoremmilta yrittäjiltä? Halestorm näyttää mallia

Mikäli sellainen The Who -biisi kuin Long Live Rock tuntuu vieraalta, niin älä välitä. Pete Townshendin vuonna 1971 kirjoittaman biisin kohtalona oli jäädä eräänlaiseen limboon, kun sitä ei otettu mukaan Who’s Next -albumille ja kappale näki päivänvalon vasta Keith Moonin tähdittämän That’ll Be the Day -elokuvan (1973) soundtrackillä. Myöhemmin biisi on kuultu myös The Whon Odds & Sods -kokoelmalla (1974) sekä singlenä vuonna 1979.

Kunniaa Keith Moonille! Maailman energisin 10-vuotias rumpali tykittelee vaihteeksi The Whon ikivihreää

”People try to put us d-d-d-down”, harmitteli Roger Daltrey vuonna 1965, kun The Who julkaisi My Generation -superhittinsä. No, Nandi Bushellia eivät minkään maailman ankeuttajat ainakaan saa lannistumaan, sen verran virkeästi nuori rumpali soittimiaan käsittelee. Internet-ilmiöksi kohonnut Bushell on julkaissut viime aikoina omia versioitaan muun muassa Led Zeppelinin, Blurin ja Slipknotin biiseistä, ja nyt on sitten vuorossa Pete Townshendin kynäilemä mod-anthem. Katso alempaa!

Viraali-ilmiöksi noussut kuva Bernie Sandersista löysi tiensä myös ikonisten levyjen kansiin – Katso hauskat muokkaukset

Kuva yhdysvaltalaispoliitikko Bernie Sandersista värjöttelemässä presidentti Joe Bidenin virkaanastujaisissa levisi nopeasti viraali-ilmiöksi. Eikä mennyt aikaakaan, kun Sanders-meemi löysi tiensä myös klassikkoalbumien kansitaiteisiin ja Instagramiin on ilmaantunut useampia tilejä, jotka ovat vihkiytyneet nimenomaan tähän aiheeseen.

”Sillä tasolla meidän yhteydenpitomme on” – Roger Daltrey ja Pete Townshend eivät taida olla kovin läheisiä keskenään

The Who on klassikkobändi isolla K:lla, mutta se ei tarkoita, että yhtyeen jäljellä olevat jäsenet olisivat ylimpiä ystäviä keskenään. Pete Townshend ja Roger Daltey ovat aiemminkin kertoneet, miten heidän välinsä ovat käyneet vanhoina päivinä etäisiksi. Aihe tulee jälleen esille Daltreyn NME:lle antamassa haastattelussa.