Livearvio: Kaseva osoitti Seinäjoella olevansa edelleen voimissaan – Matthau Mikojan on solistina ilmiömäinen

Kaseva, Rytmikorjaamo (Seinäjoki), 22.9.2023
25.9.2023 11:36

Teksti ja kuvat: Marko Säynekoski

Tamperelainen Kaseva nousi 70-luvulla listojen kärkeen melodisilla ja väkevästi sovitetuilla kappaleillaan, joiden voima on vahva edelleen tänäkin päivänä. Yhtyeessä on alkuperäisjäsenistä mukana vielä rumpali Nils Jokela ja basisti Jouko Järvinen. Matthau Mikojan hoitaa nykyään laulun päävastuualuetta ja täysin suvereenisti, sillä miehen syvä ja kauniisti soiva laulusoundi istuu Kasevan musiikkiin täydellisesti.

Stemmalaulustaan kuuluisa yhtye värähtelee edelleen aivan yhtä sykähdyttävästi kuin 1970-luvulla, ja vaikka levyiltä tuttu sovitusten runsas kuohkeus jää keikkatilanteessa puuttumaan, yhtye saa aikaiseksi kokonaisvaltaisen ja koskettavan äänimaiseman.

Seinäjoella bändi esiintyi joltisenkin täydelle Rytmikorjaamolle, ja vaikka ikäjakautuma painottui keski-iän ylittäneisiin, penkkiriveistä saattoi bongata selvästi nuorempaakin väkeä, jonka akupisteitä Kaseva pystyi kutittelemaan samalla tavalla kuin vähän varttuneempienkin.

Yhtye esitti kaksi settiä, ja yhtyeen suurimmat hitit saivat heti ensi tahdeillaan aikaan ansaitut väliaplodit. Kasevan keikkarupeama tämän syksyn osalta alkaa olla loppusuoralla, sillä yhtyeellä on tulevana viikonloppuna vielä kaksi keikkaa, jonka jälkeen yhtye jää pitämään taukoa.

Lisää luettavaa