Julian Lennonilla on viha-rakkaussuhde The Beatlesin suurimpaan hittiin – ”Olen kiitollinen siitä, mutta…”

Paul McCartney kirjoitti kappaleen Julianille tueksi tämän vanhempien käydessä läpi avioeroa.
20.9.2023 21:34

Vuonna 1968 singlenä julkaistu Hey Jude on The Beatles -yhtyeen menestynein hitti ja yksi kaikkien aikojen myydyimmistä singleistä. Kappaleella on melko surullinen tausta: Paul McCartney kirjoitti sen tuolloin 5-vuotiaalle Julian Lennonille tueksi ja lohdutukseksi, kun pojan vanhemmat – John ja Cynthia Lennon – kävivät läpi avioeroa.

Isänsä jalanjäljissä muusikoksi ryhtynyt Julian Lennon on sanonut suhtautuvansa kappaleeseen hyvin ristiriitaisesti. Tuoreessa Bill Maherin juontamassa Club Random -podcastin haastattelussa Julian Lennon pureutui tarkemmin, miksi hänen suhteensa hittikappaleeseen on niin kahtiajakoinen.

”Minulla on siihen viha-rakkaussuhde, täytyy sanoa. Olen luultavasti kuullut sen kappaleen ja erilaisia versioita siitä useammin kuin useimmat muut elossa olevat ihmiset. Jopa läheiset ystäväni lähettävät minulle [videoita] vaippaikäisistä kitaran kanssa laulamassa Hey Judea – mitä en todellakaan kaipaa”, keväällä 60 vuotta täyttänyt Julian sanoo.

”Ilman muuta olen kiitollinen siitä, mutta… Ihmiset eivät aina tajua sitä, että se on karu ja synkkä muistutus siitä, mitä todella tapahtui. Isäni lähti pois ja jätti äitini ja minut. Se oli hetki, jolloin kaikki muuttui sekasorroksi, pimeydeksi ja surulliseksi.”

Maherin ja Lennonin koko lähes kaksituntinen haastattelu löytyy alta. Mukana on paljon mielenkiintoista asiaa Beatlesin lisäksi muun muassa Peter Jacksonin Get Back -dokumentista, mielenterveydestä sekä Cynthia Lennonista.

Lisää luettavaa