Artisti: John Lennon

Paul McCartney käynnisti kiertueensa – esityslistalla harvinaisuuksia sekä duetto edesmenneen John Lennonin kanssa

Sir Paul McCartney starttasi Got Back -kiertueensa Washingtonin Spokane Arenalta torstaina. Esityslistalle mahtui “Getting Betterin” ensimmäinen esitys miltei 20 vuoteen sekä McCartney III -raita “Women and Wivesin” livedebyytti. The Beatlesin ”She Came in Through The Bathroom Window” ja ”You Never Give Me Your Money” kuultiin myös pitkien taukojen jälkeen.

Mitä tapahtuu, kun Evanescence ottaa esityslistalleen yhden kauneimmista Beatles-klassikoista?

Uhka vai mahdollisuus? John Lennonin pääosin säveltämä Lennon/McCartney-sävellys Across the Universe on pesunkestävä popklassikko, joka julkaistiin ensin vuoden 1969 No One’s Gonna Change Our World -hyväntekeväisyyslevyllä ja vuotta myöhemmin uutena versiona Beatlesin Let It Be -albumilla. Kappaleen ovat levyttäneet myöhemmin muun muassa David Bowie, 10cc ja Scorpions, ja nyt myös yhdysvaltalainen popmetalliyhtye Evanescence on napannut sävellyksen repertuaariinsa.

John Lennon oli aika hyvä säveltäjä ja laulaja, mutta millainen basisti hän oli? Kuuntele itse

John Lennon basson varressa, uhka vai mahdollisuus? Tällaista asiaa voi pähkäillä Helter Skelter -kappaleen äärellä, sillä Beatlesin marssijärjestys pistettiin tällä Paul McCartneyn kappaleella uusiksi. Tällä kertaa McCartney hoiti laulupuolen ja rytmikitaran ja Lennon otti käteensä sähköbasson. Lopputulos on sitten raskaan rockin historiaa.