Artisti: John Lennon

Harvinainen video julki: hyväntuulinen John Lennon treenaa tulevaa klassikkoa vuonna 1969

John Lennonin perikunta esitteli muutama päivä sitten Youtubessa jotain mielenkiintoista. Yleisön nähtäväksi ladattiin aiemmin julkaisematon videopätkä, jolla Lennon fiilistelee Yoko Onon kanssa Give Peace a Chance -biisiä Sheraton Oceanus -hotellissa Bahamalla juuri ennen kappaleen julkaisua. Nic Knowlandin ja Mike Laxin taltioima video kuvattin 25. toukokuuta 1969.

Äiti, sinä sait minut mutta minä en koskaan sinua – John Lennonin Mother-klassikon video herkistää

John Lennon sai elämältä paljon: mainetta, kunniaa, rahaa, elämänsä rakkauden ja supertähteyden. Turvallista lapsuutta rakastavien vanhempien kanssa hän ei kuitenkaan koskaan saanut. Toisen maailmansodan aikana syntyneen Lennonin vanhempien avioelämä oli melkoista sekasotkua, ja loppujen lopuksi hän varttui tätinsä luona. Lennonin isä Alfred poistui pojan elämästä, kun tämä oli viiden vanha, ja äiti Julia ei kyennyt kasvattamaan lasta yksin. Niinpä Julian isosisko Mimi otti päävastuun Johnin huolehtimisesta.

Ääniä haudan takaa: näin sujuu Chris Cornellilta John Lennonin myöhäisaikojen tuotanto

Edesmennut Chris Cornell ehti äänittää vuonna 2016 kymmenen coverbiisiä ilmeisesti juhlistaakseen arvostamiensa artistien elämäntyötä. Mukana oli kappaleita esimerkiksi Harry Nilssonilta, Janis Joplinilta, Electric Light Orchestralta, Princeltä ja Guns N’ Rosesilta. Cornellin perikunta julkaisi joulukuussa nämä esitykset nimellä No One Sings Like You Anymore, ja nyt albumilta esitellään lyriikkavideo John Lennonin Watching the Wheels -biisistä. Katso alempaa.