Lars Ulrich nimeää keikkasuosikkinsa Metallican tuotannosta – Kirk Hammett taas myöntää kyllästyneensä klassikkobiisin sooloon

Sekä Ulrich että Hammett tuntuvat pitävän siitä, että heillä on mahdollisuus improvisoida keikoilla.
5.4.2023 08:13

Metallica julkaisee uuden 72 Seasons -levynsä 14. huhtikuuta. Julkaisua juhlistetaan Sirius XM:ssä Mandatory Metallica -radiokanavalla, joka soittaa bändin musiikkia sekä haastattelupätkiä jokaiselta jäseneltä. Yhdessä tällaisessa pätkässä rumpali Lars Ulrich muun muassa paljastaa, mitä biisejä hän kaikkein mieluiten soittaa keikoilla.

Sad But True on erityisesti henkilökohtainen suosikkini. Rakastan sen biisin tunnelmaa ja painoa. Se on biisi, jonka soitan hyvin pitkälti joka keikalla eri tavalla. On biisejä, jotka on hakattu kiveen hyvin vahvasti ja sitten on biisejä, jotka ovat paljon vapaamuotoisempia. Sad But True tippuu sinne vapaamuotoisten biisien äärilaitaan; soitan fillit sun muut joka kerta eri tavalla. Rakastan myös soittaa Welcome Home (Sanitarium) -biisiä, joka menee siihen samaan kategoriaan. En usko, että olen soittanut sitä koskaan samalla tavalla kahdesti. Nuo kaksi tulevat ensimmäisenä mieleen ja ne ovat hauskoja soittaa”, Ulrich pohtii.

Ulrich ei ole ainoa bändin jäsenistä, joka pitää keikoilla improvisoinnista ja vapaudesta. Kirk Hammett nimittäin myönsi Total Guitarin haastattelussa olevansa kyllästynyt soittamaan esimerkiksi Master Of Puppetsin sooloa keikoilla, koska joutuu soittamaan sen joka kerta samalla tavalla.

”Ihmiset rakastavat sitä sooloa ja haluavat kuulla juuri sen. Mikä on okei. Uramme tuolta aikakaudelta olevien biisien soolot on aika lailla sinetöity. En edes pidä niitä enää sooloina vaan biisin osina. Olen kyllästynyt niihin, mutta ihmiset haluavat ne juuri sellaisina”, Hammett sanoo.

”Tai ei, en ole kyllästynyt siihen sooloon. Olen vain kyllästynyt soittamaan samaa asiaa joka ilta. Tiedän, että saan takuulla kuulla tästä, mutta en välitä.”

”Otetaan esimerkiksi Fade To Blackin soolo. Soitan ensimmäiset kahdeksan tahtia aina samaa, sitten teen äkkikäännöksen ja soitan mitä mieleen juolahtaa seuraavat parikymmentä tahtia ja lopuksi palaan taas neljän tahdin verran siihen, minkä kaikki tuntee. Ja ne 20 tahtia ovat minun suosikkikohtani, koska en tiedä ennalta, mitä tulen soittamaan.”