20 vuotta siihen meni, mutta viimein Metallica antoi Rob Trujillolle mahdollisuuden näyttää kyntensä – laulumikin ääressä

28.3.2023 14:58

Metallican 72 Seasons -albumin julkaisu on ihan nurkan takana, ja orkesterin jäsenet vierailevat nyt ahkerammin eri medioiden jututettavana. Basisti Robert Trujillo jutusteli pitkän kaavan mukaan Metallican So What -fanilehden toimittajan kanssa, ja jutussa paljastettiin jotain huomionarvoista: tulevalla levyllä kuullaan ensimmäistä kertaa Trujillon lauluääntä. Vai lieneekö kysymys huutamisesta tai murahteluista, mene ja tiedä – taustalaulua hän on joka tapauksessa päässyt esittämään.

”Metallicaan liittyessäni en ollut laulanut koskaan eläissäni, joten on aika siistiä, että voin nyt laulaa taustoja. Ensi kertaa elämässäni pääsen laulamaan Metallican levyllä ja tukemaan Jamesia. Olen siitä hyvin ylpeä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun James ja tuottaja Greg Fidelman uskoivat minulle tällaisen roolin”, Trujillo sanoo haastattelussa.

Trujillon tähtihetki koittaa kappaleessa nimeltä You Must Burn. Basistin mukaan biisi sai alkunsa bändin yhteisestä jamittelusta ja siinä on mukana jopa Tim Burtonin elokuvien henkeä, mitä se sitten tarkoittaakaan.

”Olin yllättynyt, kun sain puhelinsoiton Gregiltä, kun minun piti alun perin vain soittaa vähän bassoa, mutta sitten hän sanoi, että hän laittaa minut myös laulamaan pari juttua. Olin, että ihanko totta. Se oli aika jännittävää, mutta samaan aikaan olin hyvin päättäväinen. Onneksi se osuus on vahvasti mukavuusalueellani”, Trujillo sanoo.

”Se kohta sopii luonteelleni ja äänelleni, ja se istuu hyvin siihen hetkeen ja basso-breakdowniin. On siistiä, että pystyimme tekemään Jamesin kanssa sellaisen breakdownin ja sain vielä laulaa siihen.”

Kohtapa tuo kuullaan käytännössä, kun 72 Seasons julkaistaan. Albumi ilmaantuu yleisön tutkittavaksi 14. huhtikuuta.

Lisää luettavaa