”Luulin heidän pilailevan” – Ozzy Osbourne muistelee, millaista kiertäminen nuorten Metallica-muusikoiden kanssa oikein oli

Ozzy Osbourne vuonna 2011.
Markus Laakso

Ozzy Osbourne otti Metallican matkaansa Yhdysvaltain-kiertueelleen vuonna 1986. Laulajalegenda muisteli yli kolmen vuosikymmenen takaisia aikoja Metal Hammerille myöntämässään haastattelussa.

Pimeyden prinssiltä kysyttiin, mistä ja miten hän kuuli Metallicasta ensimmäisen kerran.

”Kaikilla oli tapana majoittua Los Angelesissa Sunset Marquisiin ja törmäsin heihin siellä”, Ozzy kertoo. ”Siitä ei mennyt kauaa kun he olivat jo kiertueella kanssamme. He ponnistivat suoraan omasta lokerostaan ja ihmiset rakastivat heitä. He toivat mukanaan suuren seuraajajoukon, mikä auttoi heitä saamaan lentävän lähdön. He olivat mukavia jätkiä, joten olin iloinen kun vanha basistini [Rob Trujillo] päätyi bändiin.”

Millaista yhtyeen kanssa kiertäminen vuonna 1986 sitten oli?

”He toimivat lämppäreinä”, Ozzy sanoo. ”Muistan kävelleeni pukuhuoneen ohi ja he soittivat Black Sabbathia – minulla ei ollut hajuakaan siitä että he olivat faneja, luulin heidän pilailevan!”

Ozzy kertoo päätyneensä itsekin soittamaan Black Sabbathia Metallica-miehistön kanssa.

”Ollessamme kiertueella näin Jamesin hengailemassa lähistöllä aivan kuin hän haluaisi kysyä jotain”, Ozzy muistelee. ”Lopulta hän tuli luoksemme ja sanoi: ’Haluaisimme soittaa Paranoidin kanssasi’, ja me olimme, että ’Toki!’ – sitten he näyttivät kuinka isoja Black Sabbath -faneja he todellisuudessa olivat. Cliffillä oli valtava hymy huulillaan koko ajan. Ympyrä tietenkin sulkeutui kun esitin sen heidän kanssaan Rock & Roll Hall Of Famessa [vuonna 2009], se oli suurenmoista.”

Entä Metallica-miekkosten maine bile-eläiminä? Juhliko Ozzy paljonkin nuorten kollegoidensa kanssa?

”En, meille he olivat vain mukavia jätkiä!” Ozzy sanoo. ”Villeintä meno tarjosi varmaankin James, joka mursi kätensä varmaan kolme kertaa skeitatessaan.”