Entinen The Rolling Stones -basisti Bill Wyman harmittelee, että pysyi yhtyeen riveissä 1990-luvulle saakka.
Classic Rockin tuoreessa haastattelussa vuonna 1993 rock-jätin jättäneeltä basistilta kysyttiin, osuiko ajoitus näin jälkeenpäin tarkasteluna oikeaan.
”Noh, minun olisi pitänyt tehdä se paljon aiemmin… 80-luvulla”, Wyman toteaa. ”Pysyttelin kyydissä kolmen rundin loppuun 89 ja 90 [Steel Wheels/Urban Jungle -kiertueet], seitsemän vuoden hiljaiselon jälkeen, ja tilini ylittyi 200 000 punnalla, koska emme tienanneet mitään.”
”Mick ja Keith olivat varoissaan, joten heillä ei ollut hätää, mutta minä, Charlie [Watts] ja Ronnie [Wood] jouduimme kitkuttelemaan”, Wyman jatkaa. ”Ronnie alkoi tehdä taidetta elättääkseen perheensä. Lähdin soittamaan heidän kanssaan ainoastaan siinä toivossa, että sitä kestäisi vain pari vuotta, sillä minulla oli niin monta muuta juttua mielessäni.”
Wyman kommentoi myös yhtyeen aikoinaan samaa kritiikkiä veropakolaisuudesta. Muusikot jättivät Ison-Britannian vuonna 1971.
”Meillä ei ollut rahaa paskan vertaa”, Wyman muistelee. ”Kaikki rahat olivat [manageri Allen] Kleinillä, ja kun halusit jotain, jouduit anomaan sitä häneltä. Tili oli miinuksella, joten ei siinä paljoa juhlittu, kun joutui huolehtimaan miten maksaa laskunsa. Se oli yhtä painajaista.”
”Sitten [pääministeri Harold] Wilson nosti veroprosentin 93:een”, basisti jatkaa. ”Se oli absurdia. Niinpä lähdimme lätkimään. Jouduimme lähtemään, koska olimme verottajalle niin paljon velkaa, ettemme olisi tuolla prosentilla pystyneet maksamaan sitä koskaan takaisin. Sitten meitä moitittiin siitä, että vaikka olimme multimiljonäärejä, emme halunneet maksaa omaa osuuttamme. Emme me sellaisia olleet.”