Mitä Nickelbackin jäsenet ajattelevat nykyään vanhoista riidoistaan muiden bändien kanssa?

10.4.2024 14:25

Nickelbackilla oli pitkään maine rockmaailman yhteisenä inhokkina. Radiohittejä tehtaillut kanadalaisryhmä opittiin tuntemaan kuin oppikirjaesimerkkinä yhtyeestä, jonka musiikissa on tunnistettavia raskaan rockin elementtejä, mutta vauhtia tai vaarallisia tilanteita siitä ei löydy hakemallakaan. Bändi osaa kuitenkin vastata irvailijoiden suunsoittoon samalla mitalla, joten aina silloin tällöin on vuosien saatossa saatu lukea, miten Chad Kroeger ja kumppanit ovat antaneet sanan säilän sivaltaa johonkin suuntaan joko median välityksellä tai sosiaalisen median kautta.

Nykyään yhtye saa jo vähän enemmän arvostusta osakseen, ja vanhoja riitoja voidaan katsoa pienen välimatkan päästä. Näin tehtiin esimerkiksi Rig Biz Podcastin lähetyksessä, jossa kitaristi-kosketinsoittaja Ryan Peake ja basisti Mike Kroeger muistelivat takavuosien vääntöjä.

Kaksikolta kysyttiin mielipidettä aiemmista riidoista muiden bändien kanssa ja siitä, eskaloituiko tilanne ikinä fyysisen yhteenoton asteelle. Ilmeisesti näin ei sentään tapahtunut.

”Ei siellä ole ollut mitään, mistä et olisi lukenut jo aiemmin”, Peake sanoo. ”Oletko nähnyt koskaan, kun kaksi liidilaulajaa osuu samaan tilaan? Se on kuin kukkotappelu.”

”Kaikki osapuolet ovat sanoneet valitettavia asioita, jotka saavat kaikki osapuolet näyttämään pöljiltä. Ei siitä kannata sanoa sen enempää. Kysymys on ihan vain suurista egoista. Ja joskus nuo egot ovat hauraita ja homma menee sotkuiseksi.”

Nickelbackiä ovat tölvineet monenmoiset julkimot ja yhtyeet Slashiä, Arnold Schwarzeneggeriä ja The Black Keysiä myöten, mutta eniten yhtye on ottanut yhteen Slipknotista ja Stone Sourista tutun Corey Taylorin kanssa. Onkin helppo uskoa, että jos Taylor on nuorempana kollina osunut samaan huoneeseen Chad Kroegerin kanssa, siinä on pahoja katseita vaihdettu puolin ja toisin. Ehkä herrat osaavat nykyään olla siistimmin.

Lisää luettavaa