Queenin Brian May ylistää kitarasankariaan – ”Soittoni on hänelle todella paljon velkaa”

21.5.2024 10:39

Queen-kitaristi Brian May ylistää tuoreessa blogikirjoituksessaan The Who -yhtyeen Pete Townshendiä ja nimeää tämän yhdeksi suureksi sankarikseen. May julkaisi kirjoituksensa vastauksena erään fanin some-julkaisulle, jossa May ja Townshend poseeraavat yhdessä ja saatetekstissä on haastattelusta napattu pätkä, jossa May kertoo The Who’n olleen esikuva koko Queenille ja erityisesti Townshendin olleen hänelle merkittävä vaikuttaja.

”En pysty kuvittelemaan rock-kitaraa ilman Pete Townshendiä. Nyt kun katsoo taaksepäin, minusta hän käytännössä keksi sen”, May hehkuttaa.

”Olin onnekas, että sain olla näkemässä sen. Soittoni on hänelle todella paljon velkaa. En puhu nyt siitä blues-vaikutteisesta soitosta, joka myös kuului osana 1970- ja 1980-luvun rockmusiikkiin – Townshend toi skeneen super-vahvistettujen muttei ylisaturoitujen sointujen jylisevän klangin. Ne olivat veitsenteräviä monoliitteja, jotka jyräsivät vihaisesti aivojen läpi. Rytmisiä vasaraniskuja, jotka muuttivat kaltaisteni elämän ikuisesti. Jos haluat tietää, mistä puhun, laita My Generation stereoihin täysille – ja hauko henkeäsi ihmetyksestä!”

”Entäpä I’m A Boyn soinnutukset – miten Townshend keksi ne? Tai Subsituten rytmisen soiton taidonäyte ja lyriikat, jotka ovat todella syvälliset? Lopuksi kuunnelkaa Who’n ensimmäinen jättihitti I Can’t Explain, joka yhdessä heidän Summertime Blues -versionsa kanssa muutti rock ’n rollin rockiksi!”

Lisää luettavaa