Artisti: Queen

Queenin ystävillä on edessään mielenkiintoinen vuosi: yhtye julkaisee viikottain uuden juhlavideon

Queen aikoo juhlistaa pitkää uraansa varsin näyttävin elkein. Yhtyeen Youtube-kanavalle ilmaantui hiljattain traileri, joka enteilee 19. maaliskuuta alkavaa viidenkymmenen (!) videon sarjaa. Massiivisen videoputken ideana on, että yhtye on valinnut jo kuudelle vuosikymmenelle ulottuvan uransa seasta erinäisiä avainhetkiä, joita esitellään yleisölle Youtuben välityksellä. Luvassa on materiaalia aina ensimmäisistä keikoista 2000-luvun Adam Lambert -aikakauteen saakka.

Queenin Brian May nimeää suosikkikitarasoolonsa – Kertoo myös, mistä soolosta haluaa itse tulla muistetuksi

Total Guitar -lehden lukijat äänestivät hiljattain Brian Mayn kitarasoolon Queenin Bohemian Rhapsody -kappaleessa maailman parhaimmaksi sooloksi. Lehti on nyt julkaissut pitkän artikkelin, jossa May käy läpi tuon kappaleen sekä sen kitarasoolon syntyä ja tulee samalla myös nimenneeksi, mistä sooloistaan hän itse pitää ja nimeää myös yhden tietyn, josta haluaa jälkipolvien hänet erityisesti muistavan.

Oliko George Michael korvaamassa Freddie Mercuryn Queenin laulajana 1990-luvulla? Roger Taylor kommentoi huhua

Freddie Mercuryn muistokonsertti Wembley-areenalla vuonna 1992 oli katkeransuloinen jättimenestys – voimannäyte, jonka aikana lavalla nähtiin vuoron perään sellaiset musiikkimaailman jättiläiset kuin Elton John, Robert Plant, Roger Daltrey, Tony Iommi, Guns N’ Roses, Metallica, David Bowie ja George Michael. Koskaan myöhemmin ei saman kaliiperin kokoontumista ole nähty, mahdetaanko koskaan nähdäkään.