Rammstein kommentoi jälleen yhtyeen ympärillä vellovaa kohua: ”Suhtaudumme syytöksiin erittäin vakavasti”

7.6.2023 08:12

Rammsteinin ympärillä vellova kohu paisuu paisumistaan. Tähän mennessä eräs naisfani epäili julkisesti tulleensa huumatuksi toukokuussa yhtyeen järjestämissä juhlissa Vilnassa, ja sen jälkeen mediassa nostettiin laajemmin esille bändin taipumus houkutella naispuolisia faneja takahuoneeseen. Bändi kommentoi tilannetta sosiaalisessa mediassa ja kielsi huumaamissyytökset, mutta 2. kesäkuuta saksalainen Tagesschau-ohjelma syytti nimenomaan laulaja Till Lindemannia arveluttavasta tavasta jahdata seksiä fanikunnalta. Syytökset saivat Lindemannin runokirjoja julkaisseen Kiepenheuer & Witsch -kustantamon irtisanomaan yhteistyönsä laulajan kanssa.

Nyt yhtye on katsonut parhaaksi kommentoida tilannetta uudelleen sosiaalisessa mediassa. Bändin kanaviin ilmaantui saksankielinen teksti, jossa pyydetään ymmärrystä sekä syytöksiä esittäneille tahoille että yhtyeelle itselleen.

”Viime päivien uutiset ovat herättäneet ärtymystä ja kysymyksiä yleisössä ja erityisesti faniemme keskuudessa. Syytökset ovat koskettaneet meitä syvästi, ja suhtaudumme niihin erittäin vakavasti”, yhtye kirjoittaa.

”Sanomme faneillemme: meille on tärkeää, että kaikki tuntevat olonsa mukavaksi ja turvalliseksi keikoillamme – sekä lavan edessä että takana.”

”Tuomitsemme kaikenlaiset rikkomukset ja pyydämme, ettei syytösten esittäjiä kohtaan harjoitettaisi mitään julkista ennakkoluuloa. Heillä on oikeus mielipiteeseensä. Mutta meillä, bändillä, on myös oikeus siihen, ettei meitä tuomittaisi liian aikaisin.”

Lue alkuperäinen viesti alta:

Lisää luettavaa