Slash ei ole järin innoissaan tekoälyn ja musiikin yhdistämisestä – ”Lopputuloksena syntyy vain hämmennystä ja epäselvyyksiä”

26.5.2024 20:43

Guns N’ Rosesin Slash ei ole erityisen innostunut musiikin ja tekoälyn yhdistämisestä. Kitaristi uumoilee, että se tulee johtamaan markkinoiden täyttymiseen homogenisoidulla säveltaiteella.

Hiljattain 200 artistia, mukaan lukien Pearl Jam, R.E.M., The Cure -keulakuva Robert Smith, Stevie Wonder, The Last Dinner Party, Billie Eilish sekä Frank Sinatran ja Bob Marleyn perikunnat allekirjoittivat julkilausuman, jolla nostettiin esiin huoli tekoälyn vaikutuksista ihmisten luovuuteen.

”En ole valtavan innoissani tästä uudesta kehityskulusta, sillä tiedän että ihmiset tulevat suurilta osin käyttämään sitä niin paljon, että lopputuloksena syntyy vain hämmennystä ja epäselvyyksiä”, Slash kommentoi Battleground Podcastille. ”Tulee olemaan niin paljon samannäköistä tai -soundista tavaraa. Näen sitä jo nyt.”

”Minä olen niitä kavereita, jotka sulkeutuvat studioon ja äänittävät bändiä livenä ja analogisesti”, Slash jatkaa. ”En keksi tekoälylle itseni kannalta mitään käyttöä.”

”Olen kyllä kiinnostunut jos joku keksisi jotain todella hienoa, uniikkia ja käyttökelpoista”, Slash lisää. ”Mutta se mahdollisuus, että tekoäly kierrättäisi tai tekisi musiikillisesti mitään alkuperäistä, ei innosta minua.”

Slash julkaisi bluescovereista koostuvan Orgy Of The Damned -albumin aiemmin tässä kuussa.

Lisää luettavaa