Tarja Turuselta kysyttiin Nightwish-väleistä: ”Emme ole yhteydessä. Se kaikki kuoli kauan sitten.”

24.1.2023 13:37

Tarja Turunen juhlisti viime joulukuussa pitkää soolouraansa Living the Dream -kokoelmalevyllä. Classic Rock otti julkaisun johdosta Tarjan haastateltavakseen ja kyseli tältä kaikennäköistä – muun muassa laulajan nykyisistä väleistä entiseen bändiinsä Nightwishiin.

Aluksi Turuselta udeltiin, miten tämä muistelee aivan ensimmäistä Nightwish-albumia, joka julkaistiin neljännesvuosisata sitten. Laulajalla on Angels Fall Firstistä näemmä aivan lämpimät muistikuvat.

”Se oli meille eräänlainen toinen demo. Emme osanneet sitä tehdessä arvata, että siitä tulisi kokonainen levy tai että se toisi meille levytyssopimuksen. Se oli jännittävää aikaa”, Turunen sanoo ja jatkaa:

”Olimme niin nuoria, että kun nyt kuuntelen itseäni, se on sietämätöntä. Hah! Mutta hei, kaikkien täytyy aloittaa jostain.”

Turusen vastauksiin tulee alakuloisempi sävy, kun laulajalta kysytään hänen nykyisestä suhteestaan vanhoihin bändikavereihin. Hyvin olematonhan se taitaa olla.

”Ainoa kaveri, jonka kanssa olen ollut yhteydessä, on Marko, mutta hänkään ei ole enää bändissä. Lauloinkin hänen kanssaan muutamia vuosia sitten. Muiden kanssa se on ollut sähköpostien lähettämistä”, Tarja sanoo.

”Kaikki on hyvin, mutta emme ole yhteydessä. Se kaikki kuoli kauan sitten. Kirjoitin Tuomakselle kyllä viestin, kun hänen isänsä menehtyi, joten meidänkin välimme ovat kunnossa.”

Kun Tarjalta kysytään, tahtoisiko hän olla läheisemmin yhteydessä Nightwish-ryhmään, vastaus on kielteinen. Pitää katsoa ennemmin tulevaisuuteen kuin menneeseen.

”Olen onnellinen. En kadu mitään. Toivon, että hekin ovat onnellisia”, Tarja sanoo.

Lisää luettavaa