Tuottajaguru sanoo, että Jimmy Pagen mieltymys mielipiteitä jakaneeseen Metallica-levyyn hyvittää sen päälle vyörytetyn kritiikin

28.5.2023 13:12

Tuottajasuuruus Bob Rock vieraili hiljattain Talk Is Jericho -podcastin haastateltavana. Yhdeksi puheenaiheeksi nousi Metallican vuoden 2003 St. Anger, joka jakoi aikoinaan mielipiteitä niin rumpusoundeillaan kuin kitarasoolojen puutteellakin.

Rockin mukaan Led Zeppelin -legenda Jimmy Page ja White Stripes -dynamo Jack White lukeutuvat kuitenkin levyn faneihin. White paljasti mielipiteensä Rockille It Might Get Loud -dokumentin näytöksessä.

”Satuin olemaan Torontossa [ensi-illassa] kun [Jack] tuli luokseni huoneen toisesta päästä ja sanoi: ’Hei muuten, rakastan St. Angeria. Se on ällistyttävä levy’, ja sitten hän poistui”, Rock muistelee.

Page puolestaan ylisti levyä hotellin aamupalalla.

”Jimmy Page — ei sillä että brassailisin nimillä, mutta hän on ystävä — oli Sunset Marquis -hotellissa [Los Angelesissa]. Hän oli istumassa ja syömässä aamupalaa uima-altaan toisella puolella. Joku käveli ohi ja sanoi, ’olen täällä tapaamassa Bob Rockia.’ ’Ai, Bob on täällä?’, Jimmy kysyi. Hän tuli luokseni juttelemaan, mikä oli tajunnan räjäyttävää winnipegiläiselle — että Jimmy Page edes tietää nimeni. Ja hän sanoi: ’Muuten, rakastan St. Angeria. Se on mahtava levy.'”

Rock toteaakin, että Pagen ja Whiten ylistys hyvittää osan albumin saamasta kritiikistä.

”Olen siis sinut sen kanssa”, Rock sanoo. ”Nuo kaksi ostivat levyn. Ja koska he pitävät siitä, asiat ovat minun osaltani hyvin, eikö?”

Lisää luettavaa