Arvio: Parista kädenlämpöisestä rallattelusta huolimatta Corey Taylorin toinen soololevy on edeltäjäänsä linjakkaampi kokonaisuus

Arvio julkaistu Soundissa 8/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Corey Taylor
CMF2
BMG

Kaoottista ja aggressiivista metallia soittavan Slipknotin sekä astetta melodisemman ja rokkaavamman Stone Sourin keulilta tuttu Corey Taylor esitteli CMFT-soolodebyytillään (2020) osaamistaan ja skaalaansa loikkimalla tyylistä toiseen. Kakkoslevyllä ote on suoraviivaisempi ja linjakkaampi.

CMF2 on tyylillisesti melko lähellä toistaiseksi telakalla olevaa Stone Souria eli melodista, välistä melko raskaallakin kädellä soitettua hevirokkia muutamilla herkemmillä ja fiilistelevimmillä paloilla höystettynä. Kertosäkeissä on imua ja riffeissä koukkuja. Välillä svengataan, välillä mätetään turpaan, tosin ei aivan samalla raivolla kuin Slipknotissa.

Alkupuolisko on erittäin solidi ja ensimmäiseen biisiviisikkoon sisältyy myös levyn kirkkaimmat helmet (Post Traumatic Blues, Beyond). Puolivälissä taso hieman notkahtaa, mutta pitää otteessaan vielä muutaman kappaleen ajan. Sitten kaikki kortit onkin jo pelattu ja loppulevy soljuu läpi ensimmäisen puoliskon imussa. Vaikka Taylor asiansa osaakin, jälleen kerran kokonaisuudesta olisi saatu roimasti iskevämpi ja tehokkaampi lyhyemmässä mitassa jättämällä vaikkapa Someday I’ll Change Your Mindin kaltaiset kädenlämpöiset rallattelut vähemmälle.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa