Artisti: Slipknot

Slipknotin oikeuteen haastanut perkussionisti ei halua jättää yhtyettä – asianajaja: ”Hän luuli kaikkia kohdeltavan tasa-arvoisesti”

Raportoimme viime viikolla, kuinka Slipknotissa vuodesta 1998 perkussioita soittanut Chris Fehn aikoo haastaa muun yhtyeen oikeuteen tuottojen pimittämisestä. Erityisesti Fehn syyttää tilanteesta laulaja Corey Tayloria ja perkussionistitoveri Shawn Crahania, jotka ovat miehen mukaan pyörittäneet Fehnin tietämättä lukuisia erilaisia Slipknotiin liittyviä liiketoimia.

Corey Taylor kommentoi Slipknot-kohua – laulaja tuntuu olevan huijaussyytöksistä käärmeissään

Niin ne tilanteet muuttuvat musiikkikartalla nopeasti. Vielä pari viikkoa sitten Slipknot esiintyi julkisuudessa kuudennen albuminsa julkaisuun täysillä valmistautuvana yhtenäisenä ryhmänä, mutta seuraavassa hetkessä riidat ja rahasotkut repivät yhtyettä palasiksi. The Blast -julkaisu raportoi viime viikolla perkussionisti Chris Fehnin aikovan haastaa muun yhtyeen oikeuteen Slipknotin tuottojen pimittämisestä, ja muutama päivä tämän jälkeen Fehnin ilmoitettiin poistuneen kokoonpanosta.

Sehän kävi nopeasti – raha-asioista metelöinyt Chris Fehn sai potkut Slipknotista

Niinhän siinä kävi, että Slipknot jatkaa yhä jäsentä köyhempänä. Pitkänenäisestä naamaristaan tunnettu perkussionisti Chris Fehn haastoi mediatietojen mukaan bändin muut jäsenet oikeuteen talouspuolen epäselvyyksien vuoksi, ja siitä hyvästä Fehn sai yhtyeestä potkut. Ja kaikki tämä tapahtui vain viikon sisään.

Slipknot natisee liitoksissaan, oikeussali häämöttää: repivätkö rahariidat yhtyeen rikki?

Nyt kuuluu metallikentältä huomionarvoisia uutisia. Uutta levyä valmisteleva Slipknot, oletettavasti suurin 2000-luvulla tähteyteen nousseista heavybändeistä, on yhtäkkiä ajautunut katkeraan sotatilaan. Perkussionisti Chris Fehn syyttää yhtyeen muita jäseniä bändin varojen pimittämisestä ja on haastanut orkesterin jopa oikeuteen. Asiasta uutisoi verkkosivu The Blast.

Palaamme vuoteen 1998, jolloin Corey Taylor oli mukana huomattavasti totutusta poikkeavalla äänitteellä

Mitä puuhasivat Slipknotin jäsenet ennen maineikkaan debyyttilevynsä julkaisua? Muun muassa tällaista. Metalsucks nosti esille vuonna 1998 julkaistun Smakdab-yhtyeen albumin, jonka äänimaisemasta erottaa tutun äänen: Corey Tayorhan se siellä taustalauluissa metelöi. Lisäksi mainittakoon, että entinen Slipknot-rumpali Joey Jordison oli mukana tuottamassa tätä nimenomaista levyä. Eipä tainnut albumi kummoisesti menestyä, kun yhtyeen nimi ei ole tuttu.