Arkistoissa pölyttynyt ammattitason videotallenne Guns N’ Rosesin keikalta vuodelta 1992 löysi tiensä nettiin

Pätkä on kuvattu surullisenkuuluisalla yhteiskiertueella Metallican kanssa.
31.5.2023 10:41

Guns N’ Rosesilla oli tapana 1990-luvun alussa kuvata jos ei nyt kaikki niin ainakin valtaosa keikoistaan. Monet näistä ammattitason livetaltioinneista onkin vuosien saatossa levinnyt nettiin bootlegeina. Nyt jostain on kuitenkin onnistuttu kaivamaan hieman harvinaisempaa videomateriaalia bändin suosion huippuajoilta. Videon voit katsoa tuosta yläpuolelta.

Kyseessä on syyskuun 2. päivä 1992 Orlandon Citrus Bowlissa Floridassa kuvattu pätkä, jota lähteiden mukaan jaettiin paikallisille tv-kanaville käytettäväksi konserttireportaasien yhteydessä. Video sisältää konsertin 20 ensimmäistä minuuttia, johon kuuluivat intronauhan lisäksi kappaleet Welcome to the Jungle, Mr. Brownstone, It’s So Easy sekä Live and Let Die. Konsertti oli osa surullisenkuuluisaa yhteiskiertuetta Metallican kanssa, jolla muun muassa Metallica-keulahahmo James Hetfieldille sattui vakava onnettomuus pyrotekniikan kanssa.

Guns N’ Roses aloittaa huomenna (1.6.) Euroopan-kiertueen Abu Dhabista. Suomeen saakka yhtyeen kesäkiertue ei tällä erää yllä, mutta muun muassa Tanskaan ja Norjaan Axl Rose ja kumppanit suuntaavat.

Lisää luettavaa